Fraaie nieuwe golfcourses in Portugal

Golfreizen
De fraaie nieuwe golfcourse Terras da Comporta Dunas in de Alentenjo.
De fraaie nieuwe golfcourse Terras da Comporta Dunas in de Alentenjo.

Er liggen al flink wat geweldige golfbanen in Portugal, maar nog altijd is de honger van de Portugezen naar meer golfcourses niet gestild. Er wordt nog druk gewerkt een nieuwe banen, en in dat opzicht is er mooi nieuws. Het land is één net geopende golfcourse rijker, en de tweede is in aantocht.

De fraaie streek van de Alentejo is straks een bezoekje nog meer waard dan al het geval was. Zeker voor de golfer die op zoek is naar geweldige banen in combinatie met een verblijf waar nog geproefd kan worden van het fijne Portugal. Op een uurtje onder Lissabon of zo’n twee uur vanaf Faro zit je dan helemaal goed.

Zojuist geopend is daar de golfcourse van Terras da Comporta Dunas. Een prachtige baan die doet denken aan de ook al zo fraaie course van Troia, met veel zandverstuivingen en een geweldige layout. De baan krijgt nu al van alle kanten lof toegezwaaid en wordt een grote toekomst voorspeld. De vooraanstaande Nederlandse golfjournalist Martijn Paehlig bezocht de baan al en was helder in zijn mening. ,,Spectaculaire baan, geweldige holes, enorme greens. Zeker op de tweede negen loont het een goed gameplan te hebben. Doe je dat niet, dan is de kans heel groot dat je in het zand eindigt.’’ Zijn slotconclusie was eveneens duidelijk. ,,Aanwinst voor golf in Portugal.’’

Pinheirinho Golf

Nog niet open, maar zeker wel in aantocht, is de baan van Pinheirinho Golf. Die is naar verwachting speelbaar na de jaarwisseling, en ook van die course worden mooie dingen voorspeld. In ieder geval is de baan al onder de aandacht gekomen van Golfarrangementje.nl, dat ook Terras da Comporta Dunas heeft opgenomen in het aanbod.

In de nabijheid ligt dan verder nog de al eerdergenoemde Troia Golf, dat al langer bekend staat als één van de betere banen in Portugal. Troia is een absolute uitdaging voor elke golfer, met z’n vele natuurlijke zandverstuivingen waar je maar beter weg kunt blijven. Spectaculaire holes, zeker langs de zee. Neem op weg naar Troia de ferry vanuit Setubal om de ervaring extra leuk te maken.

Boutique Hotel

Voor het verblijf is het AlmaLusa Comporta Boutique Hotel uitstekend geschikt. Een viersterren accommodatie in het hart van het dorp Comporta, op slechts vijftien minuten lopen van het strand. Het hotel ligt in een idyllische omgeving, een ongeëvenaarde bestemming naast de rivier de Sado, met enkele van de mooiste stranden aan de kust van Alentejo en rijstvelden die de grond bedekken zover het oog reikt.

AlmaLusa Comporta Boutique hotel biedt slechts 22 kamers en 31 suites, en heeft verder een seizoensgebonden buitenzwembad, privéparkeergelegenheid, een fitnesscentrum en een tuin.

Alle kamers en suites zijn individueel ontworpen, geïnspireerd op de levensstijl van Comporta, voor een luxueuze landelijke ervaring aan de kust, ontspannen en toch exclusief. De kamers en suites zijn voorzien van airconditioning, een zithoek, een flatscreen-tv met satellietzenders, een kluisje en een eigen badkamer met een douche, gratis toiletartikelen en een haardroger. Elke kamer is uitgerust met een koffiezetapparaat. Sommige kamers hebben een kitchenette met een koelkast, een oven en een vaatwasser. Opvallend detail: gasten krijgen gratis een 4G Samsung smartphone met dertig minuten internationaal bellen per dag en onbeperkt internetten.

Stijlvolle kamers en suites in het AlmaLusa Comporta Boutique Hotel.
art cover
Hoge nummers nekken Mike Toorop
21 nov., 09:47
art cover
Dutch Golf Company: je eigen golfsimulator thuis
21 nov., 09:44
art cover
De ProTee VX launchmonitor: indrukwekkend
21 nov., 09:42
art cover
Martijn & Jan Kees: geen garanties
8 nov., 18:01
art cover
SR Golf, de custom fitting specialist
8 nov., 17:59
art cover
Door de Fundamentele Routines van Liesbeth Pauwels: Hier. Stopt. Rugpijn.
31 okt., 19:30
art cover
iGolf MIX, de serieuze en gezellige gemengde competitie
31 okt., 15:45
art cover
Pin High verbindt zich tot en met 2026 als partner aan de Holland Golf Show
31 okt., 15:41