iGolf MIX, de serieuze en gezellige gemengde competitie

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: ID Factory)

Veel golfers spelen graag competitie, maar vinden het niks dat de huidige vorm alleen voorziet in matches voor specifiek vrouwen en mannen. Stellen worden in het weekend uit elkaar gedreven. De ene gaat voor 27 holes naar Zwolle, de ander naar Breda. Dat hoeft niet langer zo te zijn. De iGolf MIX is de eerste competitie met mixed teams.

Het verhaal van de iGolf MIX start eigenlijk al voor de eeuwwisseling. In 1999 startte de NOBRA golfcompetitie in Noord Brabant. In die tijd kon er op de korte par-3 banen nog niet qualifying worden gespeeld en daarom werd voor de leden van deze clubs een competitie opgezet, waarin zij in wedstrijdverband op de ’grote baan’ konden spelen.

De laagdrempelige vorm van 18-holes wedstrijdgolf in teamverband met de nadruk op plezier en ontspanning was direct een groot succes. De competitie groeide ieder jaar en al snel deden vele tientallen teams mee. Ook spelers die zelf al lid waren op een grote baan schreven zich in, en naast de stableford competitie ontstond er ook een matchplay variant.

Door de ontstaansgeschiedenis zijn er nog steeds veel Brabantse teams die aan de competitie deelnemen. Maar inmiddels zijn er ook diverse teams vanuit heel Nederland bijgekomen. De Brabantse gezelligheid is gebleven, maar het succes van de formule wordt steeds landelijker. Daarom wordt er sinds 2019 gespeeld onder de nieuwe naam iGolf MIX. Want waar je ook woont, je kunt altijd meedoen aan gezelligste mixed team competitie van Nederland.

Wat is de mix van iMIX? Dat is eigenlijk heel simpel. Het gaat om een mix van dames, heren en echte mixed teams. Maar ook om een mix van verenigingen en vriendteams, een mix van serieus en gezelligheid en een mix van ervaren en minder ervaren wedstrijdgolfers. Kortom, iedereen kan meedoen.

Doordeweek

De MIX heeft plaats in de periode april tot en met september, op doordeweekse dagen. Je speelt per wedstrijd met een team van zes personen, die in drie koppels de baan ingaan voor een matchplay-wedstrijd met driekwart handicapverrekening. De eerste negen holes spelen de koppels samen Greensome; de tweede negen holes wordt de ronde vervolgd met zes partijen singles. Na afloop tellen de beste twee scores van de Greensomes en de beste vier scores van de singles mee voor het teamresultaat.

Natuurlijk is het leuk gezellig te spelen en plezier te hebben, maar een prijsje is toch altijd een fijne beloning voor een goede dag. De terugkerende dagprijzen zijn voor veruit de meeste spelers ’gouwe ouwen’. De neary en de leary – in de tweede slag het dichtst bij de vlag en op de green – zijn altijd populair. De dagwinst gaat naar het team met de beste score van de dag. Maar ook aan het einde van de competitie gloort eremetaal. Plaats je voor de grote finale en maak kans op de prachtige hoofdprijs én de iGolf MIX Kampioensschaal.

Wie in 2024 wil deelnemen aan de MIX, hoeft slechts de volgende stappen te doen. Eerst een team samenstellen met minimaal zes spelers, aanmelden via het aanmeldformulier op de website igolfmix.nl en daarna het team en de basisspelers definitief inschrijven via de online portal. Elk team kiest een homecourse en betaalt 300 euro inschrijfgeld voor het team. Daar komen gedurende de competitie dan nog wel de kosten voor de wedstrijddag zoals de greenfee bij, maar uiteraard wordt gezorgd voor gereduceerde tarieven.

Kijk voor meer informatie en inschrijvingen op de website igolfmix.nl

Afbeelding
art cover
Leo van de Ruit (1947-2024): Liefhebber tot in elke vezel
6 mei, 21:25
art cover
Routines: geheim van consistent golfen
30 apr, 11:08
art cover
Zakelijke netwerken samen de grootste
19 apr, 09:00
art cover
Column: Martijn & Jan Kees
19 apr, 09:00
art cover
De mooie comeback van Matteo Manassero
15 apr, 09:00
art cover
Links Valley al voor vijfde keer op rij de beste 9-holes golfbaan van Nederland
13 apr, 09:00
art cover
Aydan Verdonk: verstand boven kracht
10 apr, 11:19
art cover
Vince van Veen maakt volwassen keuzes
10 apr, 11:17