Nieuwe data voor het KLM Open: 20-23 juni

Tour
Het KLM Open in 2019 op The International (foto: Tim Buitenhuis)
Het KLM Open in 2019 op The International (foto: Tim Buitenhuis)

Het KLM Open verschuift weer op de kalender van de DP World Tour. Nadat het evenement eerder al verplaatst werd van september naar eind mei, is er nu plaats ingeruimd op de kalender in juni. Het KLM Open 2024 heeft plaats van 20 tot en met 23 juni op The International bij Amsterdam.

Het is de afgelopen jaren af en toe even zoeken geweest voor de planners van de DP World Tour om een plaatsje in te ruimen voor het KLM Open. Jarenlang werd het toernooi in september gehouden. Dat was gunstig, aangezien er dan soms ook nog gestreden werd om plaats in het Europese team voor de Ryder Cup, waardoor regelmatig grootheden hun opwachting maakten. De laatste jaren werd het toernooi echter gespeeld in de laatste week van mei, maar dat aantal blijft nu dus beperkt tot twee. Komend jaar is juni de speelmaand.

Dat is zeker tot tevredenheid van toernooidirecteur Daan Slooter, die heel goed weet dat het KLM Open niet het grootste toernooi is op de DP World Tour, maar wel één van de meest gewaardeerde. Toernooien die al meer dan honderd jaar bestaan zijn een zeldzaamheid, en het KLM Open is al sinds de start van de DP World Tour in 1972 een gewaardeerd deel van die tour.

,,We zijn heel blij dat we van de Tour de kans hebben gekregen om een maand later het KLM Open te organiseren’’, stelt Slooter. ,,Dat geeft de baan een paar weken extra om goed het voorjaar door te komen en deze datum conflicteert niet met vakanties. Kortom een mooie datum op een prachtige en uitdagende baan.’’

Op The International werd één keer eerder het KLM Open gespeeld. Dat was de honderdste editie in 2019, met Sergio Garcia als internationaal aansprekende winnaar. Die verschijnt volgend jaar niet op de tee, maar wel die andere Spanjaard die het KLM Open recent op zijn naam schreef: Pablo Larrazábal, de winnaar van vorig jaar en dus titelverdediger.

art cover
Hoge nummers nekken Mike Toorop
21 nov., 09:47
art cover
Dutch Golf Company: je eigen golfsimulator thuis
21 nov., 09:44
art cover
De ProTee VX launchmonitor: indrukwekkend
21 nov., 09:42
art cover
Martijn & Jan Kees: geen garanties
8 nov., 18:01
art cover
SR Golf, de custom fitting specialist
8 nov., 17:59
art cover
Door de Fundamentele Routines van Liesbeth Pauwels: Hier. Stopt. Rugpijn.
31 okt., 19:30
art cover
iGolf MIX, de serieuze en gezellige gemengde competitie
31 okt., 15:45
art cover
Pin High verbindt zich tot en met 2026 als partner aan de Holland Golf Show
31 okt., 15:41