Captain Suzann Pettersen heeft Europees team voor Solheim Cup rond

Tour
Afbeelding

Captain Suzann Pettersen heeft het Europese team voor de Solheim Cup rond. Dat evenement wordt van 18 tot en met 24 september gehouden op de fraaie course van Finca Cortesin in het zuiden van Spanje.

Het zal niet verbazen dat de formatie van Pettersen een sterk Zweeds karakter heeft. Dat heeft natuurlijk veel te maken met de nationaliteit van Pettersen zelf, maar ook met het simpele feit dat de Zweedse speelsters zelf buitengewoon goed presteren. Van de twaalf plekken zijn er daarom maar liefst vijf naar Zweedse golfsters gegaan.

Overbodig te zeggen dat het land daarmee hofleverancier is voor de tweejaarlijkse strijd met de beste speelsters van de Verenigde Staten. In totaal telt de equipe zeven nationaliteiten. Daarbij is geen plaats voor een Nederlandse speelster. Anne van Dam slaagde er niet zich te kwalificeren of Pettersen te overtuigen van haar onmisbaarheid voor het team. Verder wel speelsters uit Engeland, Ierland, Schotland, Spanje, Frankrijk en Denemarken.

Het keurkorps van Pettersen barst van de ervaring. Anna Nordqvist en Caroline Hedwall beginnen beiden aan hun achtste (!) Solheim Cup. Dryburgh, Grant en Stark zijn de debutanten. Europa verdedigt in Spanje de twee jaar geleden veroverde trofee.

Het volledige Team Europe voor de Solheim Cup 2023 ziet er als volgt uit:

Celine Boutier (Fra), Maja Stark (Zwe), Charley Hull (Eng), Leona Maguire (Ier), Georgia Hall (Eng), Linn Grant (Zwe), Carlota Ciganda (Spa), Anna Nordqvist (Zwe), Madelene Sagstrom (Zwe), Gemma Dryburgh (Sch), Emily Kristine Pedersen (Den), Caroline Hedwall (Zwe).

art cover
Hoge nummers nekken Mike Toorop
21 nov., 09:47
art cover
Dutch Golf Company: je eigen golfsimulator thuis
21 nov., 09:44
art cover
De ProTee VX launchmonitor: indrukwekkend
21 nov., 09:42
art cover
Martijn & Jan Kees: geen garanties
8 nov., 18:01
art cover
SR Golf, de custom fitting specialist
8 nov., 17:59
art cover
Door de Fundamentele Routines van Liesbeth Pauwels: Hier. Stopt. Rugpijn.
31 okt., 19:30
art cover
iGolf MIX, de serieuze en gezellige gemengde competitie
31 okt., 15:45
art cover
Pin High verbindt zich tot en met 2026 als partner aan de Holland Golf Show
31 okt., 15:41