Nederlanders vooraan in kwalificatie Pro Golf Tour, Dario Antonisse door op DP World Tour

Tour
Rick Hessing pakte een volle kaart voor de Pro Golf Tour. (Foto Golfsupport.nl)
Rick Hessing pakte een volle kaart voor de Pro Golf Tour. (Foto Golfsupport.nl)

Het circus van de Qualifying School is weer volop losgebarsten. Ieder jaar proberen professionals en amateurs speelrecht te veroveren voor de satelliettours of de DP World Tour. In Duitsland meldden de Nederlanders zich van voren tijdens het kwalificatietoernooi voor de Pro Golf Tour.

Die Pro Golf Tour heeft altijd aan twee toernooien in twee dagen voldoende om een schifting aan te brengen in de reeks professionals die graag op dat derde niveau van Europa willen spelen. Het toernooi op Holledau trok nauwelijks Nederlanders. Die waren wel massaal aanwezig op Verden, nabij Bremen.

Daar deden de landgenoten het prima met vier man in de top twaalf. Mike Korver en amateur Rick Hessing eindigden samen op de zevende plaats. Hessing liet een ronde level par volgen door een ronde twee onder de baan, terwijl Korver op de eerste dag een slag inleverde, maar er een dag later drie won. Met die plek in de top tien verzekerden zij zich van de best mogelijke kaart. Vraag in het geval van Hessing is of hij nu de stap naar de professionals maakt of volgend jaar als amateur aan de toernooien gaat deelnemen.

Kort daarachter meldden Sjors den Ambtman en amateur Jim Woudenberg zich. De volgden exact dezelfde route: de eerste dag een slag onder par, de tweede dag level par. Die score was voldoende voor vol speelrecht. Ook Koen Kouwenaar legde beslag op een heel behoorlijke kaart. De talentvolle Brabander worstelt al even met zijn spel, maar lijkt op de weg terug. Met een totaal van één boven de baan kan ook hij volgend seizoen uitkomen op de Pro Golf Tour als hij dat wil.

De amateurs Thom Hoetmer (+3), Gavin de Gelder (+3), Michel van Zijl (+4), Ché de Bake (+7) en Damiano Bergmans (+8) zullen ook kunnen deelnemen aan een aantal toernooien, afhankelijk van de situatie. Geldt niet voor Douwe Jagers, die met 34 boven par weet dat er nog heel wat werk aan de winkel is.

Dan waren er ook nog Nederlanders die de eerste fase van de Qualifying School op de DP World Tour speelden. Slechts een enkeling overleefde die schifting, waarbij werd gespeeld op banen in Engeland, België, Zweden, Oostenrijk, Italië, Denemarken, Frankrijk en Australië. Onder andere Rowin Caron, Bob Geurts, Wouter de Vries, Koen Kouwenaar en Sven Maurits grepen naast kwalificatie voor de tweede fase. Op Millennium Golf in België schaarde Dario Antonisse zich wel bij de gelukkigen, net als vorig jaar. Aan een elfde plaats en een score van veertien onder par had hij ruim voldoende om zich te kwalificeren voor de tweede fase, die van 2 tot en met 5 november wordt gespeeld in Spanje.

art cover
Hoge nummers nekken Mike Toorop
21 nov., 09:47
art cover
Dutch Golf Company: je eigen golfsimulator thuis
21 nov., 09:44
art cover
De ProTee VX launchmonitor: indrukwekkend
21 nov., 09:42
art cover
Martijn & Jan Kees: geen garanties
8 nov., 18:01
art cover
SR Golf, de custom fitting specialist
8 nov., 17:59
art cover
Door de Fundamentele Routines van Liesbeth Pauwels: Hier. Stopt. Rugpijn.
31 okt., 19:30
art cover
iGolf MIX, de serieuze en gezellige gemengde competitie
31 okt., 15:45
art cover
Pin High verbindt zich tot en met 2026 als partner aan de Holland Golf Show
31 okt., 15:41