Van Meijel: weer jaar Challenge Tour

Tour
Lichaamstaal zegt vaak veel. En deze lichaamstaal van Lars van Meijel op Infinitum vertelde eigenlijk het hele verhaal. (Foto Golfsupport.nl)
Lichaamstaal zegt vaak veel. En deze lichaamstaal van Lars van Meijel op Infinitum vertelde eigenlijk het hele verhaal. (Foto Golfsupport.nl)

Lars van Meijel heeft geen kans gezien zich na twee jaar afwezigheid weer terug te werken naar de DP World Tour. De Brabander haalde op Infinitum al een kunststukje uit om de cut te overleven, maar kon daarna niet voor nóg meer wonderen zorgen in de laatste twee slotronden.

Lars van Meijel stroomde rechtstreeks in bij de finale van de Qualifying School na een seizoen op de Challenge Tour dat hem toch niet heel vrolijk zal hebben gestemd. Als je terug wilt naar de DP World Tour, zal plaats 35 op de ranking niet tot tevredenheid leiden. De Qualifying School biedt dan nog een strohalm. Van Meijel heeft alles geprobeerd die te pakken, maar slaagde na zes dagen golf spelen niet.

Dat Van Meijel nog tot zes ronden kwam, is al een mirakel op zich. De eerste ronde leek namelijk meteen al de nekslag voor de kansen van de Brabander, die op de Lakes Course een acht noteerde op de par 4-vijfde hole en vervolgens nog een dubbel op de twaalfde. Als je dan ook nog twee ’gewone’ bogeys incasseert, wordt het al serieus moeilijk om een acceptabele score neer te zetten. Dat lukte dus ook niet. Met plus zes na de eerste dag wist Van Meijel meteen dat er werk aan de winkel was in de resterende dagen.

En het moet gezegd: Van Meijel leverde wél in die resterende ronden. Ronde min vier op de Hills Course, revanche met één onder op de Lakes Course – zeven slagen minder dan in de eerste ronde daar – en vervolgens nog een zes onder op opnieuw de Hills Course. Vooral die laatste ronde was indrukwekkend. Na negen holes was Van Meijel twee onder, en daarmee had hij nauwelijks uitzicht op het halen van de cut. Drie birdies, een bogey en vervolgens nog een eagle op zijn tweede negen later, bleek dat hij on the number de schifting had overleefd.

Maar die vijf onder na vier ronden moest nog wel flink omlaag om kans te maken op één van de 25 startbewijzen voor de DP World Tour. Daar slaagde Lars van Meijel niet meer in. Twee ronden onder par nog, dat wel. Maar met drie slagen winst in twee dagen boekte hij onvoldoende winst om in de buurt te komen van de veertien onder die uiteindelijk nodig was. En dus rest Van Meijel helaas weinig anders dan zich weer voor te bereiden op nog een seizoen Challenge Tour.

art cover
De droomreis van Matthieu Pavon
8 feb, 20:30
art cover
Groeiend verzet bij spelers PGA Tour tegen genadige terugkeer LIV-gangers
8 feb, 17:38
art cover
Golfen met aanvaarding: omarm de onvoorspelbaarheid op de golfbaan
6 feb, 12:53
art cover
Costa Navarino zet Griekenland op de kaart als golfbestemming: een paradijs vo..
18 jan, 09:13
art cover
De échte parels van Mallorca? Zonder twijfel Alcanada en Pula Golf.
18 jan, 09:08
art cover
Quinta do Lago heeft álles wat je kan wensen: een blauwdruk voor perfectie
18 jan, 09:06
art cover
CEO Sean Moriarty wil altijd nóg beter: 'Quinta do Lago is nooit klaar'
18 jan, 08:58
art cover
Samanah Golf in Marokko: met recht een oase in de woestijn
18 jan, 08:50