Indrukwekkende Darius van Driel behoudt kaart voor DP World Tour

Tour
Darius van Driel gefocust in de zesde ronde. Hij leverde een geweldige prestatie in de finale van de Qualifying School. (Foto Golfsupport.nl)
Darius van Driel gefocust in de zesde ronde. Hij leverde een geweldige prestatie in de finale van de Qualifying School. (Foto Golfsupport.nl)

Darius van Driel komt ook volgend seizoen uit op de DP World Tour. De Leidschendammer speelde vanaf het begin een toonaangevende rol in de finale van de Qualifying School en nestelde zich uiteindelijk op een prachtige vierde plaats om zo het behoud van zijn kaart veilig te stellen.

Het was buitengewoon knap wat Darius van Driel zes dagen lang liet zien op Infinitum Golf. De 34-jarige Leidschendammer leek zich vanaf het begin comfortabel te voelen op de baan onder de Spaanse zon. Als je terugkijkt, is verliezen van zijn speelrecht op het hoogste niveau eigenlijk nooit een optie geweest. De cijfers zeggen wat dat betreft natuurlijk heel veel, en wie de scorekaart van Van Driel bekijkt, zie daarop vooral heel veel rood. En voor een golfer is dat goed nieuws.

In zes ronden golf is twee onder par de minste score geweest die Darius van Driel op de baan bij Tarragona liet noteren. Hij deed dat in ronde één en in ronde drie, niet toevallig allebei op de Hills Course. In ronde twee en ronde vier liet Van Driel zien dat de Lakes Course hem misschien nog wel beter paste. Daar noteerde hij twee keer vijf onder, en met een totaal van veertien onder par stond Van Driel er na vier dagen uitstekend voor.

Die positie liet hij niet meer glippen. Zes onder op de vijfde dag was eigenlijk al voldoende voor behoud van zijn kaart, mits hij geen gekke dingen zou doen in de slotronde. En in het gekkenhuis van de Qualifying School bestaan daarvoor geen garanties. Maar Van Driel weerstond de druk, ging zelfs nog heel even aan de leiding, maar kwam met drie onder voor de dag uit op een vierde plaats met een geweldig totaal van 23 onder par. In zes ronden leverde Van Driel slechts zeven keer een slag in. Daar stonden liefst 28 birdies en één eagle tegenover. Dan heb je je plek op het hoogste niveau dubbel en dwars verdiend. Interessant is het nu wel te zien of Van Driel een prestatie als deze ook kan meenemen naar het volgend seizoen om zich dan in het regulier jaar al veilig te spelen.

art cover
De droomreis van Matthieu Pavon
8 feb, 20:30
art cover
Groeiend verzet bij spelers PGA Tour tegen genadige terugkeer LIV-gangers
8 feb, 17:38
art cover
Golfen met aanvaarding: omarm de onvoorspelbaarheid op de golfbaan
6 feb, 12:53
art cover
Costa Navarino zet Griekenland op de kaart als golfbestemming: een paradijs vo..
18 jan, 09:13
art cover
De échte parels van Mallorca? Zonder twijfel Alcanada en Pula Golf.
18 jan, 09:08
art cover
Quinta do Lago heeft álles wat je kan wensen: een blauwdruk voor perfectie
18 jan, 09:06
art cover
CEO Sean Moriarty wil altijd nóg beter: 'Quinta do Lago is nooit klaar'
18 jan, 08:58
art cover
Samanah Golf in Marokko: met recht een oase in de woestijn
18 jan, 08:50