Titelverdediger Pablo Larrazábal keert terug naar het KLM Open op International

Tour
Pablo Larrazábal viert uitbundig zijn titel in het KLM Open van 2023. (Foto Getty Images / European Tour)
Pablo Larrazábal viert uitbundig zijn titel in het KLM Open van 2023. (Foto Getty Images / European Tour)

Pablo Larrazábal komt in juni weer terug naar Nederland. De flamboyante Spanjaard zal dan zijn titel verdedigen in het KLM Open. Die won hij vorig jaar op Bernardus, maar van 20 tot en met 23 juni wordt er dit jaar gespeeld op The International bij Amsterdam. Goed nieuws voor Larrazábal: de enige keer dat het Open daar eerder werd gespeeld, won er ook een Spanjaard: Sergio Garcia.

De komst van de titelverdediger is goed nieuws voor de Nederlandse golfliefhebbers. Pablo Larrazábal is altijd een publiekslieveling, gedreven en gepassioneerd. Tegen de tijd dat hij straks op de baan staat in Amsterdam is de man uit Barcelona toch al 41 jaar, maar de tijd lijkt geen grip te krijgen op de Catalaan, die inmiddels al negen overwinningen op de DP World Tour achter zijn naam heeft staan.

Larrazábal is één van de vele Spaanse winnaars in het KLM Open, dat een bijzondere band heeft met Spaanse golfers. Op de beker prijken de namen van acht Spanjaarden die goed zijn voor maar liefst elf overwinningen. De meest legendarische is Seve Ballesteros, die het toernooi drie keer op zijn naam schreef. Memorabel was ook de recente overwinning in 2019 van Sergio Garcia, die de honderdste editie van dit internationale golftoernooi won.

Larrazábal verheugt zich op zijn deelname. Na zijn overwinning vorig jaar wreef Larazábal tijdens de persconferentie, als een verliefde tiener, de hele tijd over zijn geliefde trofee. Hij verhaalde destijds over de vele Spaanse spelers die op de trofee staan en vertelde met name over zijn vriend en mentor Ramón Sota die in 1966 en 1971 het Open won.

Droom

,,Winnen in het KLM Open was voor mij een droom die werkelijkheid werd’’, zegt Larrazábal als hij terugkijkt op zijn zege van vorig jaar. ,,Om mijn naam op de trofee te zien tussen al die fantastische spelers, dat is waarvoor ik speel. Ik ben heel trots om één van de Spaanse winnaars te zijn die in de voetstappen treedt van mannen als Seve Ballesteros, José-Maria Olazábal, Miguel Ángel Jiménez en mijn mentor Rámon Sota. Ik kan echt niet wachten om terug te komen en mijn titel te verdedigen.’’

Toernooidirecteur Daan Slooter is bijzonder blij met de komst van Larrazábal. ,,Pablo hoefde niet lang na te denken over zijn deelname aan het KLM Open 2024. Na de winst in 2023 riep hij al meteen dat hij terug zou komen om zijn titel te verdedigen. En die belofte komt hij na. Spaanse golfers hebben een speciaal plekje veroverd bij de Nederlandse golfliefhebbers. Maar het KLM Open ook bij de Spaanse golfers. Ángel Miguel was hier in 1965 de eerste Spaanse winnaar. Seve Ballesteros en Gonzalo Fernandez-Castaño behaalden ooit hun eerste overwinning in Nederland en José-Maria Olazábal won hier in de langste play-off in de geschiedenis van de European Tour.’’

De ticketverkoop voor het KLM Open 2024 is inmiddels begonnen. Nieuw dit jaar zijn de Early Bird-tickets: wie voor 26 februari via www.klmopen.nl een ticket koopt, profiteert van tien procent korting.

art cover
Korver & Korver
10 apr, 11:16
art cover
Column Leo: Andere koek
10 apr, 10:59
art cover
Top 25 beste golfbanen van Nederland 2024
10 apr, 10:53
art cover
Golfers Choice: Bernardus Golf lost de Haagsche af als beste golfbaan van Nede..
10 apr, 10:52
art cover
DP World Tour: Nederlands trio op tik
10 apr, 10:47
art cover
Voor alle golfers: investeer in breinkennis
10 apr, 10:45
art cover
De Pin High Zomertoppers zijn er weer! De beste golfdeals voor deze zomer
8 apr, 15:30
art cover
Reset je spierstelsel met MAT®, het geheime wapen van Bryson DeChambeau!
8 apr, 15:27