Daan Huizing trekt ook in Qatar mooie start van zijn nieuwe seizoen door

Tour
Daan Huizing pakt al vroeg in het seizoen waardevolle punten. (Foto Golfsupport.nl)
Daan Huizing pakt al vroeg in het seizoen waardevolle punten. (Foto Golfsupport.nl)

Daan Huizing moest aan het einde van het vorig seizoen nog alle zeilen bijzetten om punten te verzamelen en zijn kaart voor de DP World Tour veilig te stellen. Dat lukte uiteindelijk nog prima, ondanks zijn lange afwezigheid door een blessure. Knap natuurlijk. Maar liever laat je het niet zo aankomen op de laatste toernooien. Daarom is het mooi te zien dat Huizing dit seizoen een prima start maakt. Die hield hij vol met een prima zestiende plaats in de Qatar Masters, waardoor hij nu zelfs op plaats 52 staat in de Race to Dubai.

Natuurlijk is het altijd maar afwachten of je een goede lijn kunt doortrekken na een gedwongen onderbreking. Maar de feestdagen en de jaarwisseling lijken niets te hebben afgedaan aan de vorm waarin Daan Huizing in de laatste maanden van 2023 stak. In zijn laatste vijf toernooien – op eentje op Mauritius na allemaal in de zandbak – miste Daan Huizing geen enkele cut. Op Mauritius en in het Ras al Khaimah Championship volgde er niet echt een hoge klassering, maar in de andere drie gevallen boerde Huizing uitstekend.

In de Hero Dubai Desert Classic tekende Daan Huizing weliswaar niet voor zijn beste notering van het seizoen tot nu toe, maar de 25e plaats was voor hem wel heel wat waard. De cheque van ruim tachtig mille was prettig, maar vooral de meer dan tachtig punten voor de ranking gaven Huizing in dat opzicht een boost. Hij sprong daarmee meteen naar plaats 74 in de Race to Dubai. ’Vroeg in het seizoen’ en ’geen conclusies’ en zo; natuurlijk we weten het allemaal. Maar binnen is binnen, en dat zal Daan Huizing ongetwijfeld ook denken. Hoe vroeger je veel punten binnenhaalt, hoe meer ontspannen je later in het seizoen kunt spelen. En dat is voor een golfer nooit slecht.

Begin februari maakte Huizing zelfs weer een sprongetje, dit keer na het Bahrain Championship. Met drie ronden onder par en eentje level deed de man uit Soest, sinds kort overigens neergestreken in Odijk, het prima. In de laatste ronde leek Huizing een hoge notering te verspelen door bogeys op vijftien en zestien, maar hij zag kans die schade op de twee laatste holes meteen weer te repareren. De vijf onder van Huizing was goed voor de zestiende plaats, bijna dertig mille én toch opnieuw waardevolle punten.

Inmiddels is dat dus zelfs plaats 52. Als hij aan het einde van de rit nog op deze plaats staat, zal Huizing daarvoor tekenen. Al zal hij, Huizing kennende, de lat voor zichzelf steeds hoger willen leggen.

art cover
Korver & Korver
10 apr, 11:16
art cover
Column Leo: Andere koek
10 apr, 10:59
art cover
Top 25 beste golfbanen van Nederland 2024
10 apr, 10:53
art cover
Golfers Choice: Bernardus Golf lost de Haagsche af als beste golfbaan van Nede..
10 apr, 10:52
art cover
DP World Tour: Nederlands trio op tik
10 apr, 10:47
art cover
Voor alle golfers: investeer in breinkennis
10 apr, 10:45
art cover
De Pin High Zomertoppers zijn er weer! De beste golfdeals voor deze zomer
8 apr, 15:30
art cover
Reset je spierstelsel met MAT®, het geheime wapen van Bryson DeChambeau!
8 apr, 15:27