Kevins Kisner koning matchplay

Algemeen
Kevin Kisner dit jaar wél met de trofee van de WGC Matchplay.
Kevin Kisner dit jaar wél met de trofee van de WGC Matchplay.

Kevin Kisner werd nog maar een jaar geleden door Bubba Watson gereduceerd tot een karikatuur van een topgolfer. In de finale van het WGC Matchplay ging Kisner er keihard af. Dit jaar haalde hij zijn revanche, met een winnende finale tegen Matt Kuchar.

Op de Austin Country Club was het niet bepaald sprankelend wat Kevin Kisner liet zien. De magie was eerder al gekomen van mannen als Francesco Molinari, Tiger Woods en de verrassende Deen Lucas Bjerregaard. Maar Kisner was gewoon degelijk. En effectief.

Natuurlijk moeten zijn gedachten voor de finale tegen Kuchar nog even zijn uitgegaan naar die veegpartij een jaar eerder tegen Watson, toen hij al na zes holes volslagen kansloos was.

Daar, vertelde Kisner, maakte hij de fout na zijn halve finale zijn hele voorbereiding weer te willen doen voor de finale. ,,En dat in een uur tijd. Onmogelijk. Ik voelde me gehaast, was er niet klaar voor.'' Dit keer nam hij een douche nadat hij de Italiaanse troef Molinari had uitgeschakeld. Hij relaxte een beetje en zocht pas twintig minuten voor z'n start de range op.

Dat werkte beter, concludeerde Kisner, nadat hij in de finale nu wel succesvol was. Met 3&2 klopte hij Kuchar, die in de halve finale Bjerregaard beroofde van een mooie droom. ,,Prachtig dat deze aanpak nu wel lonend voor me blijkt. En geweldig dat ik deze titel pak.'' Hij wordt zo een beetje koning matchplay. Kisner: ,,Ik vind het een fantastische spelvorm.''

art cover
Korver & Korver
10 apr, 11:16
art cover
Column Leo: Andere koek
10 apr, 10:59
art cover
Top 25 beste golfbanen van Nederland 2024
10 apr, 10:53
art cover
Golfers Choice: Bernardus Golf lost de Haagsche af als beste golfbaan van Nede..
10 apr, 10:52
art cover
DP World Tour: Nederlands trio op tik
10 apr, 10:47
art cover
Voor alle golfers: investeer in breinkennis
10 apr, 10:45
art cover
De Pin High Zomertoppers zijn er weer! De beste golfdeals voor deze zomer
8 apr, 15:30
art cover
Reset je spierstelsel met MAT®, het geheime wapen van Bryson DeChambeau!
8 apr, 15:27