Logo nationaalgolfmagazine.nl
Daan Huizing trots met de trofee van de Jordan Mixed Open.
Daan Huizing trots met de trofee van de Jordan Mixed Open. ((Foto: Tristan Jones))

Zege Huizing met bijsmaakje

Daan Huizing boekte een historische overwinning in Jordanië. Op de Ayla Golf Club zegevierde hij in het eerste mixed toernooi ooit, met spelers van de Challenge Tour, de Ladies European Tour en de Staysure Tour voor senioren. Maar het was wel een zege met een klein bijsmaakje: hij verdiende er geen enkel punt voor de ranking mee.

Natuurlijk wegen voor Daan Huizing de positieve kanten van zijn optreden in Jordanië zwaarder. De 28-jarige golfer uit Soest speelde een uitstekend toernooi, scoorde goed, hield de bogeys beperkt tot welgeteld eentje in elk van de drie rondes en cashte uiteindelijk meer dan vijftig mille. Maar toch blijft het raar als je Huizing in de statistieken van de Challenge Tour wel ziet staan als winnaar in Jordanië, maar hem vervolgens nergens kunt terugvinden op de lijst van grootverdieners. Rankingpunten waren er namelijk niet te halen in het Jordan Mixed Open.

Wat blijft staan, is het beetje golfgeschiedenis dat Daan Huizing schreef als winnaar van het eerste toernooi ooit met deze formule, met veertig spelers van zowel de Challenge Tour, de Ladies European Tour en de Staysure Tour. Huizing – die rondjes 64, 68 en 68 liet noteren voor -16 – startte in een bijzondere laatste flight. Met Meghan MacLaren – met twee slagen voorsprong leider – en een senior van de Staysure Tour. Het leverde een strijd op met MacLaren om de winst, waarbij ze na twaalf holes precies in evenwicht waren, maar Huizing in het restant toesloeg. Het was voor het eerst in de golfgeschiedenis dat een man en een vrouw samen streden om dezelfde eerste prijs.

,,Het duizelt me nog steeds'', stelde Huizing lachend. ,,Dit is een mooi moment. Het was de laatste tijd niet makkelijk voor me en dan is het mooi zo te bewijzen dat ik het nog kan. Ik ben vereerd, want dit is inderdaad een historisch toernooi. Om daar de eerste winnaar van te zijn, dat is heel speciaal. Het was bijzonder in de laatste groep te spelen met een vrouw en een senior, maar Meghan heeft het me zeker niet makkelijk gemaakt. Ze speelde geweldig, maar gelukkig kon ik profiteren van de paar foutjes die ze maakte.''

,,Het was een geweldige ervaring en voor mij echt waardevol naar de komende maanden. Er was heel veel positiefs dat ik uit dit toernooi kon meenemen.''

Meer berichten