Logo nationaalgolfmagazine.nl

Mark Reynolds in bloedvorm

Mark Reynolds (r) heeft de trofee van het PGA Kampioenschap ontvangen van PGA Holland-directeur Frank Kirsten.
Mark Reynolds (r) heeft de trofee van het PGA Kampioenschap ontvangen van PGA Holland-directeur Frank Kirsten. ((Foto: ))

Het zijn goede weken voor Mark Reynolds. De professional met eigen trickshow steekt in bloedvorm en bekroonde dat in de voorbije weken met twee mooie titels. Eerst zegevierde hij in het Nationaal Open Matchplay, en vervolgens schreef hij ook het PGA Kampioenschap bij op zijn erelijst.

Mark Reynolds blijft toch een bijzonder figuur in de Nederlandse golfwereld. De Engelsman, die inmiddels beschikt over een Nederlands paspoort, is natuurlijk bekend geworden met zijn trickshows. Regelmatig vertoonde hij zijn kunsten in het land, en zeker ook bij evenementen als de Amsterdam Golf Show. Spectaculaire drives met de achterkant van de driver, slaan met links- en rechtshandige ijzers, toverchips en meer van dat bijzonders.

Maar Mark Reynolds is natuurlijk ook gewoon een heel goede golfer en dat laat hij de laatste jaren steeds vaker zien. Als 41-jarige heeft hij niet echt meer de ambitie zich op de Tour te spelen, maar hij komt wel steeds dichter bij het niveau dat daarvoor nodig is. Vorig jaar werd Reynolds al de beste Nederlander in het KLM Open, al viel die eer officieel Max Albertus ten deel omdat Reynolds ondanks een jarenlang verblijf in ons land nog niet over de Nederlandse nationaliteit beschikte.

Plezier

Voor dat KLM Open plaatste Reynolds – die in december werd gekozen tot professional van het jaar – zich nu weer door zijn overwinning in het PGA Kampioenschap. Dat moet hem bijzonder veel plezier hebben gedaan, omdat juist dat honderdste Open wordt gehouden op de baan waar hij zelf als professional werkzaam is en die hij dus kent als zijn broekzak: The International bij Amsterdam. Het is daarom zeker interessant te zien wat Reynolds daar kan uitrichten.

Dat PGA Kampioenschap won hij overigens op golfbaan Kleiburg, waar Sven Maurits en Ralph Miller zijn grootste rivalen waren. Miller nam na de eerste ronde leiding met een 66, een score waar Reynolds een slag op moest toegeven, terwijl Maurits net als Ruben van Uden en Graeme Brown rond ging in 69. In zijn tweede ronde was Reynolds vooral heel stabiel. Een birdie op de eerste hole, een bogey op de twaalfde en voor de rest allemaal parren. Maar dat was wel voldoende voor de titel. Met vier onder par had hij een slag minder nodig dan Maurits en Miller.

Matchplay

Eerder zegevierde Mark Reynolds ook al in het Nationaal Open Matchplay, dat traditioneel werd afgewerkt op de golfbaan van Geijsteren. Hij rekende daar achtereenvolgens af met Ricardo Veldman, Ruben van Uden en in de kwartfinale Dane Cvetkovic. In de halve eindstrijd – opvallend genoeg zonder amateurs – rekende Reynolds af met Floris de Haas, terwijl de ervaren Ruben Wegchelaer de finale haalde door Michael Wedema te kloppen. In de finale was er echter geen twijfel over wie de sterkste was. Reynolds was al na vijftien holes klaar met Wegchelaer en pakte zo weer een fraaie titel.

Nu is het zaak die bloedvorm mee te nemen naar The International.

Meer berichten