Joost Luiten gaat in sterk veld de strijd aan

Algemeen
Afbeelding

Op voor hem toch wat vreemde grond is Joost Luiten er straks weer bij in het KLM Open. The International is namelijk geen baan waar de Bleiswijker heel veel voetstappen heeft achtergelaten. Maar in de afgelopen weken heeft Luiten zich grondig voorbereid.

Want er is Joost Luiten natuurlijk veel aan gelegen straks in het honderdste KLM Open goed voor de dag te komen. Dat is iets wat in de afgelopen twee edities niet lukt. Twee jaar geleden miste Luiten een jaar na zijn overwinning op The Dutch op diezelfde baan de cut na een moeizaam verlopen eerste ronde. En vorig jaar was Luiten er zelfs helemaal niet bij. Zijn polsblessure hield hem noodgedwongen langs de kant, tot verdriet van de fans, maar zeker ook tot teleurstelling van Luiten zelf.

Maar dat behoort nu allemaal tot het verleden. Luiten is al maanden weer fit én gretig. Dat het met de vorm steeds beter zit, toonde hij ook aan in The Open. Op Royal Portrush haalde Luiten de cut en liet daarna toch heel goede dingen zien. Minpuntje was dat er ook te veel bogeys op de kaart stonden, maar als je jezelf zóveel kansen geeft en uitstekende birdies maakt, gaan er in ieder geval veel dingen goed.

Dat zal nodig zijn, want ook Luiten ziet dat het deelnemersveld in de jubileumeditie van het KLM Open bijzonder sterk is. In 'zijn' eigen Open treft hij ineens mondiale topspelers als Sergio Garcia, Patrick Reed, Martin Kaymer, Lee Westwood, Thomas Pieters – eindelijk er toch weer bij – en de in Nederland minder bekende Amerikaan Troy Merritt. ,,Zo sterk is het veld volgens mij in jaren niet geweest'', stelt Luiten. Dat heeft, legt hij uit, ook te maken met het veranderde schema van de PGA Tour, waardoor Amerikaanse spelers zich nu wel kunnen vrijmaken om bijvoorbeeld het KLM Open te spelen. ,,Dat een speler als Patrick Reed nu komt, is natuurlijk geweldig voor het toernooi, net als de komst van Sergio Garcia. Het is te hopen dat we met het toernooi die lijn kunnen doortrekken.''

Over de sterkere concurrentie die eventueel zijn titelkansen zou kunnen verminderen, maakt hij zich – geheel des Luitens – totaal niet druk. ,,In golf is het simpel. Als je een toernooi wilt winnen, moet je iedereen verslaan en dan maakt het echt niet uit hoeveel goede spelers er zijn. Aan de andere kant geldt ook dat zij ook mij moeten verslaan, en als ik zelf mijn niveau haal, kan ik hier gewoon meedoen om de winst.''

art cover
Genieten in Drentsche Golf Lodge
14 mrt, 13:20
art cover
Reken af met stress op de golfbaan: tips om ontspannen te spelen
14 mrt, 13:18
art cover
Komend weekeinde barst de competitie in de hoofdklasse weer los
14 mrt, 13:17
art cover
Alles wat golf te bieden heeft in de Holland Golf Show
14 mrt, 13:16
art cover
Darius van Driel doet het met prachtige overwinning in Kenia
14 mrt, 13:15
art cover
De indrukwekkende golfcourse Thracian Cliffs in Bulgarije: elke hole zeezicht
1 mrt, 09:00
art cover
Nederlands Golfmuseum kijkt terug met expositie 'Golf in voormalig Nederlands-..
29 feb, 09:00
art cover
Voor Darius van Driel komt met winst in Kenia een droom uit
28 feb, 10:58