Anouk Sohier oppermachtig

Algemeen
Afbeelding

De start van Anouk Sohier in het Dutch Amateur Championship was niet geweldig, maar het einde van de Brabantse was groots. Uiteindelijk kon er maar één conclusie zijn: Sohier was op de Eindhovensche oppermachtig.

Nou Sohier verzamelde in de laatste jaren al een indrukwekkende reeks mooie titels. Maar de zege in het Dutch Amateur Championship is zonder twijfel de parel in de kroon. Daar zag het aanvankelijk echter niet naar uit. Haar opening in 75 slagen stemde Sohier verre van tevreden. Ze keek meteen tegen vijf slagen achterstand aan, maar is inmiddels wel geroutineerd genoeg om te beseffen dat er dan met nog drie ronden te gaan van alles kan gebeuren.

En dat is precies hoe het ging. Op dag twee maakte Sohier met een foutloze ronde 70 (-2) al terrein goed, en in de derde omloop toonde ze aan waar ze toe in staat is. Met zeven birdies tegen drie bogeys tekende ze voor een score van 68 en daarmee sprong ze meteen maar de top van het leaderboard.

De laatste ronde ging echter niet van een leien dakje. Na vijf bogeys en een birdie was Sohier na dertien holes vier boven de baan en gaf ze de concurrentie de illusie dat er misschien nog iets te halen viel. Maar in de laatste vijf holes toonde Sohier waarom zij de terechte winnaar was. Vier birdies op rij van veertien tot en met zeventien maakte de marge op slag voor iedereen onoverbrugbaar. Ze eindigde met drie onder liefst negen slagen voor nummers twee Lizzy Peeters en Danique Stokmans.

Anouk Sohier: prachtige titel.

art cover
Korver & Korver
10 apr, 11:16
art cover
Column Leo: Andere koek
10 apr, 10:59
art cover
Top 25 beste golfbanen van Nederland 2024
10 apr, 10:53
art cover
Golfers Choice: Bernardus Golf lost de Haagsche af als beste golfbaan van Nede..
10 apr, 10:52
art cover
DP World Tour: Nederlands trio op tik
10 apr, 10:47
art cover
Voor alle golfers: investeer in breinkennis
10 apr, 10:45
art cover
De Pin High Zomertoppers zijn er weer! De beste golfdeals voor deze zomer
8 apr, 15:30
art cover
Reset je spierstelsel met MAT®, het geheime wapen van Bryson DeChambeau!
8 apr, 15:27