Logo nationaalgolfmagazine.nl

KLM Open éénmalig op The International

The International valt de eer ten deel het honderdste KLM Open te mogen huisvesten. Dat is opmerkelijk. Nooit eerder kreeg de baan bij Amsterdam het grootste golftoernooi van het land, en het blijft ook bij een éénmalig optreden.

De keuze voor The International is natuurlijk heel begrijpelijk. Die brengt namelijk een aantal jubilea samen. In 2019 is het namelijk niet alleen het jaar van de honderdste editie van het KLM Open, maar het is ook nog eens het jaar waarin KLM zelf honderd jaar bestaat. Om dan als locatie te kiezen voor The International, die ligt op de grond van Schiphol, is behoorlijk bijzonder.

De baan bij Badhoevedorp is in samenwerking met Mastergolf ontworpen door Ian Woosnam, de kleine Welshman met de grote golfcarrière. Dat Woosnam een puik stukje werk afleverde, is inmiddels duidelijk. The International wordt door velen gezien als één van de beste banen van Nederland. Na al een aantal keer het Deloitte Ladies Open te hebben gehost, wordt die kwaliteit nu gewaardeerd met de jubileumeditie van het KLM Open.

Dat ook tot vreugde van Harm Kreulen, directeur van KLM Nederland. ,,Ter gelegenheid van dit jubileumjaar voor KLM maken wij van de honderdste editie van het Dutch Open een thuiswedstrijd. Door te kiezen voor The International, een baan die zo dicht bij Schiphol en bij onze operatie ligt, brengen wij honderd jaar Dutch Open en honderd jaar KLM bij elkaar.''

De course zelf kenmerkt zich door opvallende hoogteverschillen en lastige waterpartijen. De baan doet wat dat betreft een een beetje on-Nederlands aan, met de vele 'duintjes' langs de fairways en rond de greens, maar is wel een absolute topbaan en behoorlijk uitdagend om te spelen. Let bijvoorbeeld even op de holes drie, vier en vijf. Op al die holes komt water nadrukkelijk in het spel, en afhankelijk van de pinposities kan daar een goede score al letterlijk in het water vallen. Maar het gevaar loert eigenlijk overal op deze baan.

Zoals gezegd blijft het echter bij één keer The International. Vanaf volgend jaar wordt het toernooi gehouden op de baan van Bernardus bij het Brabantse Cromvoirt. Die baan opende pas vorig jaar de poorten.

Meer berichten