Logo nationaalgolfmagazine.nl
Lars Keunen slaat de bal op hole negen terug naar de green.
Lars Keunen slaat de bal op hole negen terug naar de green.

De professionals die de cut in het KLM Open misten

Een flink aantal Nederlanders haalde het weekend van het honderdste KLM Open, maar toch waren er nog altijd meer die er op de laatste twee dagen niet bij waren. Nationaal Golfmagazine zette hun prestaties even op een rijtje.

Mark Reynolds

75-69 (144 / +0)

De teleurstelling was best groot bij Mark Reynolds, daarover hoeven we niet zo moeilijk te doen. De beste Nederlander – op papier dan – van het vorige KLM Open mocht nu de strijd aanbinden op de baan waar hij zelf als professional werkt. De baan dus die hij van haver tot gort kent. Dat schepte verwachtingen, ook bij Reynolds zelf. Die werden niet waargemaakt.

Het was de eerste ronde die Mark Reynolds de das om deed. Drie slagen verlies ten opzichte van de baan, dat zou op de tweede dag niet zo makkelijk weg te werken zijn. Dat bleek ook. Reynolds revancheerde zich weliswaar uitstekend met een ronde 69, maar dat was niet voldoende om het weekend te halen. Uiteindelijk kwam hij zelfs twee slagen te kort, en dat is altijd iets minder zuur dan eentje.

Eén ding was wel duidelijk: de ambitie brandt bij Mark Reynolds als nooit tevoren. ,,Ik heb nog altijd het idee dat er rek in zit, dat ik mezelf nog kan verbeteren. Ik denk er daarom ook nog niet aan minder te gaan doen'', aldus Reynolds.

Maarten Lafeber

72-74 (146 / +2)

Maarten Lafeber leek lang op weg naar zijn beste prestatie in het KLM Open sinds enkele jaren. De bondscoach speelde zeker in de eerste ronde heel solide, stond na een bliksemstart zelfs even op drie onder de baan, maar voelde uiteindelijk in de tweede ronde het weekend door zijn vingers glippen.

,,Twee slechte slagen kosten mij de cut'', analyseerde Lafeber naderhand. ,,Voor het overige was het twee dagen lang prima, maar uiteindelijk slaagde ik er niet in de gevolgen van die twee slechte slagen weg te werken.''

Lafeber doelde vooral op zijn teeshot op de eerste hole, zijn tiende in de tweede ronde. Daar sloeg hij de bal links out of bounds. Dat kostte een dubbel bogey, waarna nog een bogey volgde op de hole daarna.

Leukste moment voor Lafeber was misschien wel de verrassende komst van zijn oudste zoon Guus, die het opeens bij Beat the Pro mocht opnemen tegen zijn vader. ,,Ik wist echt van helemaal niets'', verklapte Lafeber. ,,Dat hadden ze goed geheim gehouden.''

Robbie van West

74-73 (147 / +3)

Het was het allemaal net niet bij Robbie van West, die op de Pro Golf Tour dit seizoen weliswaar heel sterk bezig is, maar die vorm niet kon meenemen naar The International. Vooral de twee dubbel bogeys die hij moest noteren – eentje in elke ronde - deden pijn. Streep die weg en Van West zat op de rand van de cut, maar zo werkt het natuurlijk niet in golf. Maakte zeker in ronde twee voldoende birdies, maar simpelweg ook te veel bogeys. En dan wordt het altijd moeilijk.

Jurrian van der Vaart

78-73 (151 / +7)

Kwam op het laatste moment in het toernooi, maar kon daarin geen potten breken. Niet zo heel vreemd, want Jurrian van der Vaart heeft zijn professionele carrière al op een lager pitje gezet. Nog een keer uitkomen in het KLM Open was dus een mooie bonus. Niettemin wilde Van der Vaart zich natuurlijk wel van zijn beste kant laten zien, maar dat lukte eigenlijk alleen in de tweede ronde.

Max Albertus

80-72 (152 / +8)

Teleurstelling. Dat was zonder enige twijfel het beste woord om de gemoedstoestand van Max Albertus te omschrijven. De Brabander kende vorig jaar een geweldig KLM Open en was vastbesloten op The International op herhaling te gaan, maar dat pakte anders uit. Een desastreuze eerste ronde maakte meteen een einde aan de kansen van Albertus om opnieuw de cut te halen. Zes bogeys en twee dubbels op de kaart, dat is domweg te veel, of er moet een karrenvracht aan birdies tegenover staan. Daarvan maakte Albertus er twee en dan weet je dat het na dag twee voorbij is. Daarin liet Albertus overigens nog wel zien wat hij kan, maar zijn ronde level par zal de pijn nauwelijks hebben kunnen verzachten.

Dylan Boshart

77-75 (152 / +8)

Dylan Boshart won in juli nog op de Pro Golf Tour, maar dan blijkt de European Tour toch weer even iets anders. Wist al na achttien holes dat zijn optreden in dit KLM Open beperkt zou blijven tot twee rondjes. Met vier bogeys en een dubbel op de kaart tegen slechts één birdie was de schade simpelweg al te groot om nog in de tweede ronde te kunnen goedmaken. Revancheerde zich daarin wel enigszins, maar als het blauw op de kaart overheerst, weet je wel hoe laat het is.

Lars Keunen

77-78 (155 / +11)

Goed om Lars Keunen weer eens in actie te zien in het KLM Open, maar het werd niet het toernooi dat hij in gedachten had. Met twee rondjes ruim boven par nam de Brabander roemloos afscheid van The International, terwijl we zeker weten dat Keunen veel beter kan.

Davey Porsius

84 (wd)

Ook een roemloos afscheid voor Davey Porsius, maar wel een afscheid met een verhaal. Had al op de eerste dag flink last van zijn rug en leverde daardoor een score af die hem op slag kansloos maakte om het weekend te halen. Koos daarom voor de verstandigste oplossing door zichzelf terug te trekken.

Meer berichten