Logo nationaalgolfmagazine.nl
De prachtige en uitdagende Castle Course kan ook gespeeld worden bij Golf Atlantique.
De prachtige en uitdagende Castle Course kan ook gespeeld worden bij Golf Atlantique.

Beleef met Golf Atlantique de magie van St. Andrews

Golfers die ooit op St. Andrews waren hoef je niet meer te vertellen hoe speciaal die plaats is. Golfers die er nooit waren, kunnen dat nu heel makkelijk zelf ervaren. Golf Atlantique biedt enkele prachtige arrangement waarmee je nu zelf de magie van St. Andrews kunt beleven.

 

Want magie, die is er in St. Andrews zeker. Het universiteitsstadje aan de Schotse oostkust is niet voor niets het mekka van de golfsport. We gaan het niet hebben over een bedevaart, maar eigenlijk komt het best wel in de buurt. Werkelijk álles in het stadje ademt golf.

Wandel door de straten en zie haast op elke hoek een golfshop. In de lokale restaurantjes hebben de menu's de namen van legendarische golfers, en een bezoek aan het beroemde golfmuseum is natuurlijk ook verplichte kost. Meest bezochte plek? Het straatje met de veelzeggende naam The Links, pal langs de achttiende hole van de Old Course. Wie daar is, neemt absoluut een foto – bij voorkeur met jezelf erop als bewijs dat je er was – van de beroemde Swilken Bridge met op de achtergrond die prachtige hotels en clubhuizen aan The Links. Dat is zonder twijfel de meest gefotografeerde plek in golf.

Dat wordt natuurlijk in eerste instantie veroorzaakt door de Old Course, één van de oudste banen ter wereld, maar in ieder geval de baan met de grootste reputatie. Niet voor niets komen hier elk jaar weer golfers uit alle uithoeken van de wereld naartoe om in ieder geval eens in hun leven die Old Course te hebben gespeeld.

New en Jubilee Course

Maar ja, die Old Course, kom dáár maar eens op. Er gelden wachttijden van een jaar en langer om de fameuze baan te spelen. Maar gelukkig bestaat St. Andrews Links uit meer dan alleen de Old Course. Op hetzelfde stuk land tussen het stadje en de zee liggen ook nog de New Course en de Jubilee Course. En laat je niet in de luren leggen door de naam New Course, want er is weinig 'nieuw' aan. Die baan werd in 1895 gebouwd door de legendarische Old Tom Morris. De Jubilee Course werd twee jaar later in gebruik genomen. Allebei al dik honderd jaar oud dus.

Zijn die banen dan minder dan de Old Course? Absoluut niet. De Old Course heeft de reputatie, de historie. Maar kenners weten dat de New Course en de Jubilee Course technisch gezien misschien zelfs wel betere banen zijn. Hoe dan ook wordt elke golfer er flink getest en is het een heerlijke belevenis om op die banen te spelen.

Dat geldt ook voor de wel echt nieuwe Castle Course. Die werd pas in 2008 geopend en is daarmee de laatste aanwinst van de St. Andrews Links. Maar zeker niet de minste. De Castle Course is een topbaan aan de zuidzijde van het stadje, met nauwelijks een vlak stukje fairway en prachtig zicht op zee en de mooie historische skyline van St. Andrews. En dan heb je ook nog de Eden Course en de Strathtyrum Course.

Bij Golf Atlantique mag je zelf kiezen uit die banen. En beter nog: in de aanbieding is onbeperkt golf inbegrepen. Dus kies je een dag voor de Castle Course, dan kun je er één, twee of misschien zelfs drie rondjes spelen. Geen probleem. Bovendien heb je de keuze uit diverse accommodaties, van hotels tot cottages of appartementen. Het is de ideale manier om het zelf te beleven. De magie van St. Andrews.

Meer berichten