Logo nationaalgolfmagazine.nl
Lars van Meijel, winnaar van het Hopps Open de Provence. ,,Ik ben zo blij dat ik dit over de streep heb getrokken.''
Lars van Meijel, winnaar van het Hopps Open de Provence. ,,Ik ben zo blij dat ik dit over de streep heb getrokken.'' ((Foto: ))

Lars van Meijel stunt in Frankrijk met eerste zege op Challenge Tour

Pakweg drie maanden geleden sprak Lars van Meijel in dit blad openlijk over zijn ambities. De talentvolle Brabander had zojuist zijn kaart voor de Challenge Tour voor 2020 veiliggesteld, maar keek alweer verder. Winnen, dat zou mooi zijn. In het Hopps Open de Provence deed Lars van Meijel precies dat, en volbracht daarmee een stunt van jewelste.

Lars van Meijel (25) was natuurlijk al bezig aan een glanzend seizoen. Optimaal maakte hij gebruik van de zeven invites die hem door The Dutch & Friends beschikbaar waren gesteld om zo te proberen de Alps Tour te ontstijgen. Meerdere klasseringen in de top tien katapulteerden Van Meijel omhoog in de ranking van de Challenge Tour, zodat al vlot zijn kaart voor volgend seizoen zeker was.

,,Het doel is gehaald en dat is aan de ene kant fijn, maar aan de andere kant verandert er niet zo veel. Je stelt bij naar nieuwe doelen. Nu kijk ik naar die top vijftien, die recht geeft op promotie naar de European Tour. Het verschil is niet zo groot. Maar ik denk dat ik daarvoor nog wel een toernooi moet winnen'', zei Van Meijel daarover in juli.

Hij heeft niet heel lang nodig gehad om dat nieuwe doel te bereiken. Eind september was het al bingo. In het Hopps Open de Provence deed de Brabander het prima. Vanaf de eerste dag schaarde hij zich bij de kanshebbers op de eindzege, en die sleepte Van Meijel binnen door in de slotronde geen bogeys te maken, maar wel vijf birdies op de kaart te toveren. Met 69-67-69-67 voor een totaal van zestien onder de baan bleef Van Meijel op de Golf International de Pont Royal uiteindelijk alleen als sterkste over.

Gestreden

,,Ik ben echt sprakeloos'', verzuchtte Lars van Meijel meteen na afloop. ,,Het voelt echt ongelooflijk om te winnen. Ik heb de hele dag gestreden, probeerde de focus te houden op elke slag, en als je dan klaar bent en beseft dat het is gelukt, dat is onvoorstelbaar.''

Het besef van zijn zege daalde ook niet meteen in bij Van Meijel. ,,Dat heeft even nodig denk ik. Dit was de eerste keer dan ik leidde voor de laatste ronde. Dat heb ik al wel eens meegemaakt, maar niet op de Challenge Tour, en dat voelde toch heel anders. Ik ben zo blij dat ik dit over de streep heb getrokken.''

Van Meijel vertelde dat hij in de ronde totaal niet bezig was met de verrichtingen van zijn concurrenten. Dat was een les van de eerdere dagen. ,,Ik wist dat de scores steeds zouden wisselen. Precies daarom heb ik alleen de focus gelegd op mijn eigen spel en probeerde ik gewoon zo laag mogelijk te gaan. Ik had het gevoel dat zestien onder wel eens de winnende score zou kunnen zijn.''

Meer birdies

Maar na twaalf holes was Van Meijel daar nog twee slagen van verwijderd en bekroop hem het gevoel dat er meer birdies nodig waren. Er volgde er eentje op veertien, waardoor hij naar vijftien onder ging. Pas op de zeventiende keek Van Meijel voor het eerst op het leaderboard. Daar zag hij sat de Duitser Sebastian Heisele na een ronde 65 binnen was op vijftien onder. ,,Zelf had ik toen bijna drie meter voor birdie, en die putt viel.'' Met een par op de slothole was de winst binnen.

Bijzonder, vond Van Meijel, die sowieso een memorabel seizoen doormaakt. ,,Aan het begin van dit jaar had ik alles getekend voor een kaart op de Challenge Tour. En nu heb ik niet alleen die binnen, maar in de rankings zelfs ook nog een goede kans om een kaart voor de European Tour te verdienen. Dat is geweldig.''

Daarvoor moet Lars van Meijel – die met 32.000 euro de vetste cheque in zijn loopbaan incasseerde – bij de eerste vijftien spelers van de Challenge Tour eindigen. Door zijn zege sprong de Brabander van plaats 37 naar de veertiende plek. Na de Stone Irish Challenge staat hij op de vijftiende plaats in die Road to Mallorca. De finale van de Challenge Tour heeft daar plaats op de fraaie Golf de Alcanada.

Meer berichten