Logo nationaalgolfmagazine.nl

Martijn & Jan Kees

Hey Martijn,
Het kan in oktober en zelfs in november nog mooi weer zijn. In ieder geval mooi genoeg om te spelen – in eigen land.
Dat laatste zet ik er maar bij, wetende dat je nogal eens elders in Europa speelt.
De herfst zal schitterend zijn. Dat is niet alleen een boek van Jan Siebelink, maar het lijkt mij een mooie marketingslogan voor de eigenaren en uitbaters van golfbanen. Vind jij dat zij er voldoende aan doen om het seizoen te verlengen?
Voorjaar, zomer – je krijgt de ene aanbieding na de andere. Maar zodra die jaargetijden voorbij zijn is het vaak oorverdovend stil. Jammer, want een rondje in de wind op een zeebaan is niet te versmaden. Zeker niet met de uitstekende golfkleding van tegenwoordig. Dat was in mijn jonge jaren wel anders. Je was vaak al drijfnat na de eerste hole. Of wat dacht je van een rondje op de bosbaan? Mooi zacht licht, bladeren in tal van kleuren, paddenstoelen te kust en te keur. Als je een lang golfweekend in Nederland moest kiezen, in oktober of november. Waar sla jij dan af?

Jan Kees

Hi Jan Kees

Mag ik ook meerdere weekenden spelen? Want om één baan te kiezen...ik waag me er niet eens aan! In het eerste weekend prik ik gewoon een fijne polderbaan in de buurt. De kans dat de fairways nog lekker droog zijn is groot, en er is geen enkel beletsel om naar buiten te gaan. Laat ik de baan waar ik ooit begon met golfen nemen: Golfbaan Waterland.

In het tweede weekend begint het al een beetje meer te 'herfsten' en moet ik naar een baan waar je je ogen uitkijkt door de vele tinten groen, geel, rood en bruin die de bomen cadeau doen. Dat je je bal onder al die bladeren niet altijd kan vinden nemen we op de koop toe. De Haar in de herfst... veel mooier wordt het écht niet.

In het derde weekend zoek ik het hogerop, of in elk geval een baan met een goed zanderige ondergrond. Nunspeet, Links Valley, Heelsum... er zijn heel wat banen waar de regen kan vallen wat het wil zonder dat je er echt last van hebt. Het vierde weekend tenslotte pak ik de boot voor een paar dagen uitwaaien op de Texelse. Niet toevallig ook de plek waar de zon vaker dan gemiddeld in Nederland schijnt, met na afloop een lekker warme chocomel of Skuumkoppe. Volgende maand weer vier weekenden golfen?

Martijn

Meer berichten