Logo nationaalgolfmagazine.nl
Wéér een hole in one. Het wordt routine voor 'Harry Putter'.
Wéér een hole in one. Het wordt routine voor 'Harry Putter'. ((Foto: ))

Liefst 22 keer hole in one voor Harry

Een hole-in-one slaan is voor de meeste golfers een unieke ervaring. Maar hoe uniek wordt zo'n ace als je er al 22 achter je naam hebt staan? De 87-jarige Harry Schalk tekent voor die bijzondere cijfers.

Stel je toch eens voor dat je als golfer al 22 holes in one achter je naam heb staan. Ongekend natuurlijk, al moeten we wel opmerken dat Harry Schalk die aces sloeg op de shortgolfbaan van Swifterband. Da's achttien holes par 3 en dus elke ronde achttien keer kans op een voltreffer. Maar dat blijft toch een kunst, want de kortste hole meet altijd nog 55 meter, en de langste zo'n 150 meter.

Harry Schalk noteerde die 22 holes in one zelfs zonder de oefenrondjes die hij speelde, omdat daarbij de getuige ontbrak. En als je dan bedenkt dat hij pas op zijn 76e begon met golf en inmiddels dus elf jaar speelt. Harry is de vader van Peter Schalk, die als greenkeeper werkzaam is op de Goyer. Les kreeg hij nooit. Hij leerde alles van zijn zoon, van vrienden en van zichzelf.

Harry slaat zijn bal op heel korte holes soms af met de putter, wat hem de bijnaam Harry Putter heeft opgeleverd. Een paar jaar geleden heeft hij nog zijn regelexamen gedaan en was met zijn vaardigheden op deze korte 18 holes par 3 baan ook meteen voor zijn HCP 54 geslaagd.

Harry Schalk geniet van het leven en met name van zijn dagelijkse rondje met zijn golfmaatjes die zich om één uur 's middags bij hole 1 verzamelen en nadat de groepen zijn ingedeeld, fanatiek maar sportief de baan ingaan. Na anderhalf uur is iedereen weer terug in het clubhuis voor een afsluitend kopje koffie of iets sterkers. Altijd goed voor een Brabantse anekdote of een kwinkslag, is Harry één van de meest markante personen van de Shortgolf Swifterbant. Harry heeft er inmiddels op iedere hole al minstens een keer een ace geslagen, wat nog niemand hem heeft kunnen nadoen.

Meer berichten