Logo nationaalgolfmagazine.nl
Landskampioen de Rosendaelsche begint de titelverdediging in een ogenschijnlijk lastige poule.
Landskampioen de Rosendaelsche begint de titelverdediging in een ogenschijnlijk lastige poule. ((Foto: ))

NGF maakt indelingen van Hoofdklasse 2020 bekend Pittige opdracht landskampioen

De club debuteerde afgelopen voorjaar met de landstitel in de Hoofdklasse, maar een jaar later wordt het voor de heren van de Rosendaelsche zonder twijfel een missie om die titel te prolongeren. Dat wordt een pittige opdracht, zo blijkt uit de indeling van de Hoofdklasse die de NGF bekend heeft gemaakt.

De Rosendaelsche is als regerend landskampioen ingedeeld in Poule 2, maar dat blijkt bepaald niet de meest eenvoudige poule van de twee. Natuurlijk herbergt de Rosendaelsche veel kwaliteit, en daarbij is het prachtig dat – zoals het zich nu laat aanzien – een speler als Kiet van der Weele daar straks nog gewoon deel van uitmaakt.

Maar ook in het keurkorps van coach John Boerdonk veranderen dingen. In ieder geval ontbreekt Liam ter Horst, die zich heeft toegelegd op zijn opleiding tot professional. Hoe het team er verder uitziet en of Boerdonk vasthoudt aan zijn strategie om acht spelers een dag voor de wedstrijddag een kwalificatie te laten spelen om vervolgens de twee golfers met de minste score buiten de opstelling te houden, dat is onzeker.

Wat wel vast staat, is dat de concurrentie in de poule al flink is. De club uit Arnhem moet het onder andere opnemen tegen Princenbosch, de Noordwijkse, Broekpolder en de Haagsche. Dat laatste team is, net als de Kennemer, nieuwkomer in de hoofdklasse. Althans, komend seizoen. De Haagsche heeft immers een rijk verleden op het hoogste niveau, degradeerde in 2018 bijzonder verrassend, maar keerde na één seizoen weer terug. De Koninklijke heeft natuurlijk heel wat spelers van topniveau, en is daarmee toch meteen weer een kandidaat voor de kruisfinales.

Gevaarlijk

Dat geldt zeker ook voor Princenbosch en de Noordwijkse. De Brabanders zijn er elke keer heel dichtbij, maar missen de kruisfinales steeds op een haar. Maar die eerste succesvolle poging komt zonder twijfel steeds dichterbij. De Noordwijkse was twee jaar geleden finalist en vorig jaar kruisfinalist en heeft een team dat altijd meedoet. Dat zal dit jaar niet anders zijn. En Broekpolder dan. Ook dat is een gevaarlijk team dat altijd voor een verrassing kan zorgen. Outsiders in deze poule: de Kennemer en Grevelingenhout.

In de eerste herenpoule vinden we Houtrak terug als runner-up van 2019. Over de ploeg uit Halfweg kunnen we kort zijn, want de cijfers zeggen genoeg. In de laatste vijf jaar vijf keer kruisfinalist, waarvan twee keer landskampioen en twee keer verliezend finalist. Met een vrijwel niet gewijzigd team doet de club zonder twijfel ook dit jaar weer bovenin mee.

De concurrentie komt van de Goyer, verliezend kruisfinalist van 2019, de Eindhovensche en de Hoge Kleij. Bij die laatste twee teams is er wel wat veranderd en de kracht laat zich moeilijk inschatten. Gelpenberg was vorig seizoen een absolute verrassing, en Prise d'Eau en de Hilversumsche zijn hier de nieuwkomers. In deze poule best vel onbekende factoren, waardoor de strijd in ieder geval onvoorspelbaar zal zijn.

Poule H1: Gelpenberg, Prise d'Eau, Eindhovensche, De Hoge Kleij, Goyer, Houtrak, Hilversumsche.

Poule H2: Broekpolder, Grevelingenhout, Princenbosch, Noordwijkse, Rosendaelsche, Kennemer, Kon Haagsche.

Poule D1: Noord Nederlandse, Houtrak, Hilversumsche, Amelisweerd, Kennemer, Kon Haagsche, Noordwijkse 2.

Poule D2: Prise d'Eau, De Pan, Wouwse Plantage, Eindhovensche, Amelisweerd 2, Noordwijkse, Princenbosch.

Meer berichten