Logo nationaalgolfmagazine.nl
De uitreiking van de Golf Awards in 2018 is de laatste geweest in die vorm. (Foto Ronald Speijer)
De uitreiking van de Golf Awards in 2018 is de laatste geweest in die vorm. (Foto Ronald Speijer) ((Foto: Ronald Speijer))

Gala voor Golf Awards ter ziele, nu nominaties voor Luiten, Van Driel en Van Meijel

Wellicht is het niet iedereen opgevallen, maar de Golf Awards in de vertrouwde vorm zijn verdwenen. Geen mooi gala meer aan het einde van het jaar, geen feestelijke uitreiking met iedereen die er iets toe doet in de Nederlandse golfwereld.

De Golf Awards bestaan nog wel, maar ze worden voortaan in meer besloten kring uitgereikt. Hoe dat precies in z'n werk zal gaan en wanneer en waar die Awards dan wel worden uitgereikt, is op dit moment nog niet duidelijk. Een en ander is een gevolg van bezuinigingen bij de NGF, waar meer waarde wordt gehecht aan het halen van de Challenge Tour en de Ladies European Tour naar Nederland dan aan een jaarlijkse bijeenkomst van de golfwereld.

Zonde, want juist dat was altijd de gelegenheid bij uitstek voor de golfwereld om elkaar te ontmoeten. Nergens kon je zo vaak en zo goed even bijpraten als op het golfgala, zoals dat in de volksmond heette. Wellicht was een iets bescheidener locatie dan het mondaine Huis ter Duin in Noordwijk een optie geweest, maar uiteindelijk is gekozen voor deze oplossing, waarmee de hele Awards wel zo'n beetje van de radar verdwijnen.

Een andere verandering is dat de golfer van het jaar niet meer wordt bepaald op basis van de verdiensten, waarmee die verkiezing al jarenlang een bijzonder eentonige was. Niemand kwam immers ooit in de buurt van Joost Luiten. Dit keer gaat het anders, met drie genomineerde golfers. Uiteraard zit Luiten daar ook bij, maar verder behoren Darius van Driel en Lars van Meijel tot de kandidaten. In beide gevallen is dat meer dan terecht. Zowel Van Driel als Van Meijel heeft een fantastisch seizoen achter de rug, waarbij dat van Van Meijel wellicht zelfs nog iets hoger kan worden aangeslagen. Op de drie spelers kon in ieder geval worden gestemd. De andere awards worden vanwege de 'onbekendheid bij het grote publiek' nog ouderwets bepaald door de kenners.

Meer berichten