Logo nationaalgolfmagazine.nl
Melvin Muller met Dorine Daemen, manager van Stippelberg. ,,We hebben veel samen gespeeld toen ik lid werd.''
Melvin Muller met Dorine Daemen, manager van Stippelberg. ,,We hebben veel samen gespeeld toen ik lid werd.'' ((Foto: ))

Brabantse Melvin Muller wil honderd procent halen 'Klein menneke tegen volwassenen'

Melvin Muller wil naar de top. Hij heeft er veel voor over om die top te bereiken. Trainen doet hij graag alleen en veel. Hij heeft een mooi Brabants accent en is een tikkeltje verlegen. Perfectionisme zit in zijn aard. Hij doet een financiële opleiding aan het Roc Ter Aar in Helmond. Hij kwam in aanraking met golf doordat zijn zus ziek is. Het gezin kreeg een reis aangeboden zodat iedereen op adem kon komen en kon genieten van zon, zee en elkaar.

Hoe was die vakantie? Heel fijn. Lekker warm en gezellig met elkaar. Het was op Gran Canaria. Daar ontmoetten we een Zwitserse golfpro. Hij nodigde ons uit naar Zwitserland te komen. In Zwitserland moest ik van hem een paar keer swingen en slaan. Je hebt talent, zei hij meteen. Het was grappig, want ik had nog nooit van golf gehoord. Ik vond het meteen leuk om te doen.

Wat heeft jouw zus voor ziekte? Mijn zus is geboren met taaislijmziekte. Haar leven bestaat veel uit ziekenhuisbezoek. Ze mist regelmatig lessen op school en is daardoor vaak blijven zitten. Ze is een vrolijk iemand, maar heeft ook weleens in een dip gezeten. Ik vind haar heel sterk. Omdat ze weinig longcapaciteit heeft doen we veel bordspellen. Monopoly en Cluedo, een misdaadspel. Meestal wint zij.

Helpt golf om je gedachten leeg te maken? Ja, heel erg. Als ik golf vergeet ik veel. Vooral tijdens de competitie, vind ik superleuk. Ik ben het enige jeugdlid in heren 1. Het afgelopen seizoen heb ik goed gespeeld. Drie van de vier singles gewonnen en ik heb de beste resultaten behaald van het team. Ik mag natuurlijk geen borreltje drinken, maar ik ben er wel bij. Het is gezellig met elkaar en er worden veel goede grappen gemaakt.

Wat voor golfer ben jij? Een rustige. Ik heb veel geduld en ik kan goed tegen telerstellingen, ik laat weinig merken. Als er iets misgaat en ik kan er niets meer aan veranderen, richt ik me op mijn volgende doel. Dat doet Tiger Woods ook. Hij is voor mij de beste golfer ever. Ik denk dat het komt door zijn uitstraling.

Heb jij die uitstraling ook? Als je jong bent, is uitstraling minder aan de orde. Uitstraling ontwikkel je in de loop van de jaren. Ik denk eigenlijk dat Tiger Woods ook best verlegen was toen hij zestien was. In ieder geval moet hij erg gemotiveerd zijn geweest om hard te trainen waardoor hij zoveel heeft bereikt.

'Tiger Woods was

ook best verlegen'

Wat heb jij gemeen met Tiger Woods? Streven naar perfectie en hard trainen. Ik train soms twee uur achter elkaar in mijn eentje. Ik kan me goed concentreren. Ik train voor perfectie. Kijken of ik de honderd procent kan halen. Ik wil nog preciezer spelen, geen enkel dom foutje meer. Op elke slag opperste concentratie. Mijn swing moet goed zijn.

Van wie kijk jij de swing af? Anne van Dam.

Anne van Dam? Niet van Joost Luiten, Rory McIlroy of Ricky Fowler? Nee, Anne, zij heeft de mooiste swing om van te leren. Ze draait goed, heeft veel souplesse en gaat mooi door de bal. Ik vind Anne supergoed en ik volg haar.

Heb je al overwinningen behaald? Best wel. Ik hang met mijn naam in het clubhuis op verschillende overzichtsborden van de winnaars. Ik ben drievoudig strokeplay kampioen, een keer matchplay kampioen en golfer van het jaar 2019. Golfer van het jaar vind ik de leukste titel. Mijn naam moet nog op het bord worden gezet. Het is wel grappig, ik heb voor vijf maanden een parkeerplek gewonnen, maar ik ben altijd op de fiets. Laatst vroeg iemand mij of hij mijn parkeerplek mocht kopen. Dat vond ik wel een goed idee.

Dat zijn veel overwinningen voor zo'n jonge golfer? Ja, leuk he? Het is echt fijn dat ik al zo veel gewonnen heb. Vooral omdat het zo goed gaat. Ik weet nog de eerste keer dat ik won. Ik voelde me een klein menneke tegen al die volwassenen. Maar ik had veel fans.

Heb je nog steeds veel fans? Haha, ja, mensen gunnen mij veel overwinningen. Dorine Daemen die nu manager is van de Stippelberg heeft veel met mij gespeeld toen ik lid werd. We hebben samen een goede klik. Ze helpt mij enorm en ze is ook ontzettend aardig.

Wat is de Stippelberg voor golfbaan? Een prachtige inland linkscourse. Mijn favoriete hole is hole 17, en par 5. De hole is lastig maar toch ook weer makkelijk. De afslag is heel belangrijk, beetje links is fout en rechts ook. De mooie dingen van de hole zijn dat er links water ligt en veel mooie bunkers. Vooral 's avonds zie je de zon mooi ondergaan. Wel lastig om je bal te volgen, haha.

Je doet mee aan de GolfTON, wat is dat precies? GolfTON staat voor Talent Ontwikkeling Nederland. De pro's Eric der Kinderen, John Boerdonk en Roel Verdonschot willen door middel van training en begeleiding meer spelers voor de Tour opleiden. Ik ben heel gemotiveerd om mee te doen want ik wil graag naar de Tour. Met Eric der Kinderen train ik veel op de trackman. Met de informatie die daar uitkomt kan ik goed zelf trainen. Ik wil beginnen bij de Challenge Tour. Het liefst win ik de Challenge Tour in Portugal. Ik vind het een supermooi land met prachtige golfbanen met snelle greens.

En dan verder? Rustig onderaan beginnen op de European Tour en langzaam groeien. Ik hoop op een vaste caddie die ik goed ken met wie ik samen een team vorm.

Meer berichten