Logo nationaalgolfmagazine.nl
Golfclub Dellach.
Golfclub Dellach.

Karinthië, een paradijs voor golfers met de Alpe-Adria Card

Karinthië, de meest zuidelijke provincie van Oostenrijk, staat bij veel toeristen vooral te boek als het land van de warme Alpenmeren en een bestemming voor natuurliefhebbers die houden van wandelen en fietsen. Maar met twaalf aantrekkelijke golfbanen is Karinthië ook een paradijs voor golfers. En juist dát weet nog lang niet iedereen.

Twaalf golfbanen in een fantastische omgeving. Allemaal met hun eigen flair en bijzondere uitdagingen. Bijna elke baan wordt gekenmerkt door heerlijke uitzichten op het berglandschap van de Alpen of zelfs de Dolomieten, en altijd is er wel een idyllisch bergmeer in de buurt. Iedereen kan hier moeiteloos een lievelingsbaan vinden. De afwisseling op zelfs maar een enkele vakantiedag is haast grenzeloos. In het voorjaar is het soms zelfs mogelijk op dezelfde dag zowel te skiën als te golfen. Daarbij komt als extraatje nog eens de Alpen-Adria keuken van Karinthië, met regionale specialiteiten en lekkernijen van het seizoen zoals Kärnter kaasnoedels of Kärnter Laxn, de beroemde Karinthische zalm.

Een mooie toegevoegde waarde aabn een golfvakantie in Karinthië is de letterlijk grensverleggende Alpe-Adria Golfcard. Daarmee verbindt de golfer diverse streken in drie landen: Oostenrijk, Italië en Slovenië. Zo wordt golfplezier vanuit Karinthië het hele jaar mogelijk. Daarbij kunnen golfers in slechts één vakantie drie landen, drie culturen en drie culinaire manifestaties leren kennen. Tien van de golfclubs in Karinthië en bijna veertig hotels zijn als partner verbonden aan de Alpe-Adria Golfcard. Talrijke andere golfbanen in Italië en Slovenië maken het golfavontuur compleet. Wie wil, kan zelfs op één en dezelfde golfdag drie landen bezoeken.

Zorgeloos

De Alpe-Adria Golfcard zorgt voor zorgeloze, zonnige uren op de fairways en greens van meer als twintig van de mooiste golfbanen in Karinthië, Slovenië en Italië. Tussen de drie en vijf greenfees kunnen naar believen op deze banen van diverse moeilijkheidsgraden worden ingeleverd. De Alpe-Adria Golfcard zorgt voor een uniforme prijs, gekoppeld aan hoge flexibiliteit.

De prijzen van de Golfcard zijn bijzonder aantrekkelijk. Voor drie greenfees betaalt de golfer een bedrag van 195 euro. Voor een greenfee meer wordt 260 euro neergeteld, en een kaart met vijf greenfees kost 310 euro.

Ongeacht of je liever op de tee staat van Klopeiner See of op de championshipcourse in Klagenfurt-Seltenheim, op vrijwel alle partnerbanen kun je terecht voor de voorjaars- en herfstactie van de Alpe-Adria Golfcard. Onder het motto '2 voor 1' zijn alle Alpe-Adria Golfcards van de seizoenstart tot 30 april en vanaf 5 oktober het dubbele waard. Op ded aan de actie deelnemende golfaccommodaties kan per geboekte ronde een tweede persoon gratis meespelen.

Hond mee

Hond mee op vakantie? Geen probleem als je wilt golfen in Karinthië. Golfpark Klopeiner See-Südkärnten staat niet alleen bekend om de lange bespeelbaarheid van de baan – minstens vanaf maart tot november – maar ook om de gastvrijheid jegens viervoeters. Tegen een vergoeding van slechts twaalf euro mogen honden hun baasjes begeleiden bij hun rondje golf. Net zo 'hondvriendelijk' is de 9-holes Romantikkurs van de golfbaan Klagenfurt-Seltenheim, waar honden aangelijnd welkom zijn. 'Honden Welkom' staat er ook bij de golfcourses in Moosburg en Velden/Köstenberg (tegen een tarief van 10 euro), evenals in Bad Kleinkirchheim en Nassfeld Golf. Op die laatste twee banen is de hond kostenloos je flightgenoot.

Culinair

Maar in Karinthië gaat het niet om golfen alleen. In de meest zuidelijke provincie van Oostenrijk geniet - zeer tot de vreugde van golfers, dat wel – het culinaire deel ook een bijzondere positie. In Karinthië vind je in elke hoek culinaire bijzonderheden, met een grote mate van bewustzijn voor de regionale producten. Oude recepten worden opnieuw ontdekt en culinaire schatten worden in harmonie met de natuur bereid. Centraal daarbij staat dat met de natuur en haar waardevolle bronnen zorgvuldig wordt omgegaan, dat duurzaamheid wordt bevorderd en de regionale variëteit aan smaken behouden blijft. Wat drie jaar geleden in het Gaildal en Lesachdal begon met de eerste Slow Food reisbestemming ter wereld, slaat nu zijn vleugels langzaam uit over heel Karinthië.

Bij al die Karinthische lekkernijen moet echter niet de invloed van de zuidelijke buren Italië en Slovenië worden vergeten. Beide landen hebben waardevol bijgedragen aan de ontwikkeling van de unieke Karinthische Alpen Adria keuken, die onbeperkt culinair genieten garandeert.

KADER:

Deelnemende banen

De volgende golfaccommodaties zijn aangesloten bij de Alpe-Adria Golfcard:

Karinthië: Golfbaan Velden Köstenberg, Golfbaan Moosburg/Pörtschach, GC Klagenfurt-Seltenheim, Kärntner GolfClub Dellach, Golfclub Schloss Finkenstein, Golfbaan Millstätter See, Championplatz Kaiserburg, Golfpark Klopeinersee-Südkärnten, APOS Golfacademy Velden, Jaques Lemans Golfclub St. Veit-Längsee, Golfanlage Nassfeld Golf.

Oost Tirol: Golfclub Dolomitengolf.

Lungau: Golfclub Katschberg-Lungau.

Italië: Golf Senza Confini Tarvisio, Golf Club Grado, GC Venezia.

Slovenië: Royal Bled, Golf Arboretum Ljubljana, Golf Livada, Golf Otocec, Golf Bovec.

Meer informatie is te vinden op de websites golflust.at en alpe-adria-golf.com.

Meer berichten