Logo nationaalgolfmagazine.nl
De geweldige Al Mouj Golf Club, waar Joost Luiten in 2018 nog toernooiwinnaar werd.
De geweldige Al Mouj Golf Club, waar Joost Luiten in 2018 nog toernooiwinnaar werd. ((Foto: ))

Golf in het veelzijdige sultanaat Oman

Het is een prachtige ervaring je eens buiten de gebaande paden te begeven. Om te gaan waar niet iedereen gaat en te ontdekken wat niet iedereen ziet. Als golfer denk je misschien niet direct aan Oman, een geweldig gevarieerd land met ook een aantal uitdagende golfbanen rondom de hoofdstad Muscat.

Het sultanaat Oman is als een oriëntaalse smeltkroes met een bijzonder vriendelijke bevolking, een rijke cultuur en een adembenemende natuur met woestijnen, wadi's en het ruige Hajar gebergte. Maar ook golf wint hier aan populariteit. Met name rondom de hoofstad Muscat liggen een aantal spectaculaire golfbanen die een perfecte service bieden. De spelers van de European Tour weten dat allang. Vraag ook maar aan Joost Luiten, die twee jaar geleden in Oman op Al Mouj Golf zijn meest recente overwinning behaalde.

Oman heeft echter zoveel meer dan golf. In de middeleeuws aandoende hoofdstad Muscat kun je goed winkelen in de traditionele soukhs en imposante moskeeën bezoeken. De authenticiteit en oorspronkelijke sfeer staan in schril contrast met de luxe en pracht en praal van de paleizen en hotels. De oude forten, kastelen en wachttorens zijn stille getuigen van een oude beschaving en glorieuze geschiedenis.

Maar in Oman ligt ook een uitgestrekte woestijn met luxe camps voor een bijzondere overnachting. Of bezoek het eeuwenoude Nizwa met de oude Medina. En sta aan de rand van wat wel de Grand Canyon van Oman wordt genoemd: het Jebel Akhdar bergmassief. Sluit tenslotte de reis af in een van de luxe strandhotels aan de kust, waarbij je uiteraard ook afslaat op een van de prachtige golfbanen.

Al Mouj Golf

Want die heeft Oman wel degelijk. We noemden al de Al Mouj Golf Club, een adembenemende baan langs de zee. Dat is zeker een must voor elk golfer. De Muscat Hills Golf & Country Club ligt iets meer in het achterland van Muscat, maar nog altijd heel dicht bij de stad. Dit is een uitstekende baan die voor elke golfer prima bespeelbaar is met brede fairways en snelle greens. Ook net buiten de stad ligt Ghala Valley Golf Club, een relatief nieuwe topbaan. Ga je iets verder van Muscat, dan valt er voor de golfers nog genoeg te beleven op courses als de Ras Al Hamra Golf Club (pal aan zee), Jabel Park Golf Club, en wat verder langs de kust de Jebel Sifah Golf Club.

Avontuurlijk

Wil je echt het meeste uit het bezoek aan Oman halen, boek dan een avontuurlijke selfdrive rondreis, waarbij golf, cultuur en natuur op een bijzondere manier gecombineerd worden. Het wegennet in Oman is zonder meer goed te noemen en buiten Muscat is het heerlijk rustig rijden. Een comfortabele 4WD zorgt ervoor dat je ook van de snelweg af kunt. Zo is het mogelijk om Muscat, de woestijn, Nizwa en Jebel Akhdar te bezoeken, met aansluitend een verblijf aan de kust en uiteraard een bezoek aan de golfbanen.

Zo'n bijzondere selfdrive boek je bij Executive Golf Travel, de golfreisspecialist uit Hilversum met ruim 25 jaar ervaring in maatwerk golfreizen. Prijs is vanaf 3575 euro per persoon inclusief autohuur, privébezoek aan Muscat, overnachtingen in Muscat, de woestijn, Jebel Akhdar en aan de kust. Ook 3 greenfees per speler inbegrepen. Uiteraard is het arrangement naar wens verder uit te breiden.

Meer berichten