Logo nationaalgolfmagazine.nl
De tee van de eerste hole is al flink op de schop gegaan.
De tee van de eerste hole is al flink op de schop gegaan.

Uitbreiding oefenaccommodatie en baanverbeteringen Wilnis wordt nog beter

Golfpark Wilnis mag zich verheugen in een ruime mate van populariteit. Wie er komt, vermaakt zich. En wie er nooit eerder was, wordt aangenaam verrast. En er is goed nieuws, want Golfpark Wilnis wordt nóg beter.

De oefengreen op Golfpark Wilnis is altijd drukbezocht en de roep om meer ruimte voor het oefenen van het chippen en pitchen is in de loop der tijd toegenomen. Wilnis besloot deze uitdaging groots aan te pakken en heeft de hulp ingeroepen van Michiel van der Vaart, de architect die samen met Gerard Jol van Jol Golf Design verantwoordelijk was voor de geslaagde uitbreiding in 2011. Toen is de baan van negen naar achttien holes uitgebreid en zijn de oorspronkelijke negen holes aangepast, met als resultaat dat de baan enkele jaren geleden hoog binnenkwam in de top vijftig van beste 18-holes banen in Nederland.

Oplossing

Van der Vaart, die al sinds 2003 betrokken is bij de baan in Wilnis, heeft nu een geslaagde oplossing gevonden om de oefenfaciliteiten uit te breiden en tegelijk enkele oorspronkelijke holes nog uitdagender te maken. ,,Rondom clubhuizen is het altijd stoeien met de ruimte omdat je alle functies zo dichtbij mogelijk wilt hebben'', legt Van der Vaart uit. ,,We kunnen deze uitdaging echter optimaal oplossen, namelijk door de huidige hole negen, die door velen gezien werd als een minder spannende lange hole, in te korten tot een korte spannende par 5. Hierdoor ontstaat er ruimte om direct nabij het clubhuis een grote oefengreen te maken.''

Michiel van der Vaart stelde daarnaast voor ook aan deze zijde van het clubhuis een terras te maken. Dit nieuwe terras op de eerste verdieping, waar de ochtendzon volop schijnt, zal een fantastisch uitzicht bieden op de nieuwe green van hole negen en de nieuwe oefenfaciliteiten.

Hindernissen

Om het karwei in één keer goed te doen worden ook de fairways van hole één en hole negen volledig opnieuw ingericht en cultuurtechnisch opgebouwd. Daarbij wordt ook de bunkering aangepast. ,,Een korte par 5 dient immers wel stevig verdedigd te worden door hindernissen'', aldus Van der Vaart.

Ook zullen er op hole één nieuwe tees worden aangelegd en zal er ook een flinke greenside bunker komen. Door al deze aanpassingen is te verwachten dat de baan, die nu al hoog scoort op de publiekswebsite Leadingscourses.com, in de toekomst nog meer gewaardeerd zal worden.

De zijde van het clubhuis die voorheen in de schaduw lag zal in de nabije toekomst het centrum worden van veel bedrijvigheid, mede dankzij de realisatie van een verlichte, dubbele jeu de boules-baan die tevens als evenemententerrein gebruikt kan gaan worden. Dat was al lange tijd een grote wens van de opdrachtgever.

De aannemer Willem Kool is in de eerste week van januari van start gegaan met de werkzaamheden. In de vroege zomer van 2020 kunnen de eerste elementen in gebruik worden genomen.

Meer berichten