Logo nationaalgolfmagazine.nl
De fraaie slothole van De Gelpenberg. De course had de laatste jaren al veel topevenementen, maar nu volgt dan het eerste internationale proftoernooi.
De fraaie slothole van De Gelpenberg. De course had de laatste jaren al veel topevenementen, maar nu volgt dan het eerste internationale proftoernooi.

Komst Pro Golf Tour naar Gelpenberg kers op de taart voor jubilerende baan

Het jubileumjaar van DGC De Gelpenberg kent in augustus een mooi hoogtepunt met de komst van de Pro Golf Tour naar de baan in de gemeente Coevorden. En daarmee is ook meteen de naamgeving van het evenement verklaard: het Coevorden Gelpenberg Open.

Het is een prachtige ontwikkeling voor De Gelpenberg, de Drentse baan die de laatste jaren toch al de wind in de zeilen heeft. Dat begon met de kruisfinales van de hoofdklasse, gevolgd door een NK Strokeplay. Daardoor heeft het grotere publiek De Gelpenberg 'ontdekt', en dat is meer dan terecht. De course bij Aalden is prachtig en altijd een plezier om te spelen.

Van 21 tot en met 23 augustus zullen dus ook de professionals van de Pro Golf Tour dat ontdekken. De Pro Golf Tour is, net onder de European Tour en de Challenge Tour, het derde professionele niveau van Europa. Veel topgolfers zijn ooit gestart op de Pro Golf Tour. Het is voor het eerst dat in Noord-Nederland een dergelijk toernooi wordt georganiseerd. De Tour kent een groot internationaal deelnemersveld. De spelers komen onder meer uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Engeland, Schotland, Marokko, Egypte en natuurlijk ook Nederland.

Bekende namen

Een groot aantal bekende namen heeft de afgelopen jaren deelgenomen aan wedstrijden van de Pro Golf Tour. Zo heeft Robbie van West vorig jaar door zijn top 5-notering op de Order of Merit een startbewijs bemachtigd voor de Challenge Tour. Daarnaast hebben in het verleden onder meer Joost Luiten, Martin Kaymer en Wil Besseling deelgenomen aan wedstrijden. De Gelpenberg heeft een aantal wildcards toegewezen gekregen, een mooie kans om (regionale) talenten in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan dit toernooi.

,,De Pro Golf Tour kondigt met trots aan dat het Coevorden Gelpenberg Open in augustus 2020 gespeeld zal worden op Drentse Golfclub de Gelpenberg, een traditioneel ontworpen en Europese topbaan'', stelt Peter Zäh, toernooidirecteur van de Pro Golf Tour. ,,De golfbaan in Noordoost Nederland ligt in de buurt van de Duitse grens, ideaal derhalve voor Duitse en Nederlandse golffans. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een mooie bijdrage is voor onze Tour en dat het een enorm succes zal worden.''

Succes

Ook de NGF is enthousiast. Dat blijkt uit de reactie van Niels Boysen, manager topsport van de golffederatie. ,,Ik wil de De Gelpenberg feliciteren met de Pro Golf Tour 2020. Daarnaast wens ik ze veel succes met het organiseren van het toernooi. De Gelpenberg is een prachtige golfbaan met een ambitieus bestuur en geweldige vrijwilligers. Ik weet zeker dat het toernooi een succes gaat worden.''

Bij De Gelpenberg zijn ze uiteraard in hun nopjes. De komst van de professionele tour is een mooi hoogtepunt in het jaar waarin het vijftigjarig bestaan wordt gevierd, en dat maakt het jubileumjaar wel compleet. ,,De keuze voor de Gelpenberg is een erkenning van de topkwaliteit van de baan en past helemaal in de ambitie van onze vereniging om zich te kunnen blijven meten met de top van Nederland'', vindt Marcel Kocks, voorzitter van De Gelpenberg. ,,Dat dit juist in het lustrumjaar gaat plaatsvinden is de spreekwoordelijke kers op de taart, een taart waarop we dit jaar vijftig kaarsjes mogen uitblazen. Ook de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, onze moederorganisatie, is heel blij en trots dat dit toernooi bij ons georganiseerd wordt.''

Het toernooi is een prachtige gelegenheid om deze getalenteerde jonge golfers van dichtbij te zien spelen in het mooie Drenthe. De komende maanden zal er verdere invulling gegeven worden aan het evenement. Het voorlopige schema ziet er als volgt uit:

Woensdag 19 augustus - Voorspelen

Donderdag 20 augustus - Pro-Am met gasten

Vrijdag 21 augustus - Eerste ronde met 156 spelers

Zaterdag 22 augustus - Tweede ronde met 156 spelers

Zondag 23 augustus – Finaledag

Meer berichten