Logo nationaalgolfmagazine.nl
Anne van Dam is begonnen aan haar tweede seizoen op de LPGA Tour.
Anne van Dam is begonnen aan haar tweede seizoen op de LPGA Tour. ((Foto: ))

Bal rolt weer voor Anne van Dam

Ook voor Anne van Dam is het seizoen 2020 begonnen. De beste Nederlandse golfster trapte af voor haar tweede jaar op de LPGA Tour. Dat leverde niet meteen een glanzend resultaat op, maar de eerste punten zijn binnen voor de Arnhemse.

Anne van Dam kon met tevredenheid terugkijken op haar debuutjaar op de LPGA Tour, zonder enige twijfel de sterkste tour ter wereld voor vrouwen. Ze speelde 21 toernooien en sloeg daarin ruim 175.000 dollar bij elkaar. Dat was weer voldoende voor plaats 79 op de Race to CME Globe, waarmee ze ruimschoots haar kaart voor dit seizoen veiligstelde. Belangrijkste waren de lessen die Van Dam leerde in de sterkste competitie op aarde. Die moeten dit jaar in praktijk worden gebracht.

De Arnhemse begon daarmee in het Gainbridge LPGA. Die start was nog wat roestig, maar niet iets waar je meteen conclusies aan moet verbinden. En voor wie dat toch wil doen, kan het zijn dat zelfs een roestige Anne van Dam al voldoende kwaliteiten heeft om de cut te halen op het hoogste niveau. Ze eindigde in Florida weliswaar op plaats 66, maar dat was vooral de prijs die Van Dam betaalde voor een teleurstellende ronde op zaterdag. Daarin ging ze rond in 76 slagen, waarmee de kansen op een leuke klassering op de zondag meteen verkeken waren. Met rondjes 73-71-76-74 sloot Van Dam het toernooi af met een score van zes boven.

Het vervolg voor Anne van Dam kwam in het ISPS Handa Vic Open, waar ze vorig seizoen opende met een ronde 76 en uiteindelijk de cut miste. Dat ze de cut haalt is bij het ter persegaan van dit magazine nog lang niet zeker, maar zeker is wel dat Van Dam een stuk beter van start ging. Met vier birdies en drie bogeys tekende ze voor een ronde van 71, en hopelijk is dat de opmaat naar veel meer moois dit seizoen voor Anne van Dam.

Meer berichten