Logo nationaalgolfmagazine.nl
Golfclub De Compagnie is één van de drie banen in het ESO.
Golfclub De Compagnie is één van de drie banen in het ESO. ((Foto: ))

Emslandermeer Open voor senioren

Het is een vaste prik geworden op de kalender voor enthousiaste seniorgolfers: het Emslandermeer Senior Open. Ook dit jaar staat dat natuurlijk weer op de agenda, en wel in de week van 8 tot en met 12 juni.

Het principe van het ESO, zoals het Emslandermeer Senior Open in de volksmond heet, is even eenvoudig als uitdagend. Er wordt vier dagen lang gespeeld op drie banen in Groningen en Duitsland, en op 12 juni is de finale op de baan van Golfclub Westerwolde. Het toernooi staat open voor seniorgolfers met een maximale handicap van 36, en we meldden het al: inmiddels is het jaarlijks terugkerende ESO niet meer weg te denken uit de golfagenda van spelers in met name de noordelijke provincies.
Evenals in vorige edities worden de wedstrijden gespeeld op de banen van GC De Compagnie in Veendam, GC Gutshof in het Duitse Papenburg en op GC Westerwolde in Vlagtwedde.
Het ESO golftoernooi heeft zich inmiddels stevig weten te nestelen op de nationale wedstrijdlijst, zeker in het noorden van ons land. Maar de faam reikt inmiddels verder. Spelers komen nu vanuit het hele land, en zelfs van over de landsgrenzen, naar Westerwolde om daar het ESO-toernooi te spelen. Een behoorlijk aantal golfers heeft vorige edities van dit toernooi meegespeeld, waardoor er onderling speciale banden zijn ontstaan.
Het ESO golftoernooi is nauw verbonden met Vakantiepark Emslandermeer, tevens hoofdsponsor van het toernooi. Het park stelt drie hoofdprijzen ter beschikking. Speciaal voor dit toernooi stelt Vakantiepark Emslandermeer een voordelig verblijfsarrangement samen, zodat de deelnemers zeker kunnen zijn van een goede overnachtingsmogelijkheid.
Verdere informatie is te vinden op de site www.esogolftoernooien.nl en daar is ook de mogelijkheid tot inschrijven. Let wel: het maximale aantal deelnemers is vastgesteld op 56. Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar.
Voor nadere vragen kan er contact worden opgenomen met Piet Bolier, de voorzitter van het ESO-team: e-mail bolhof16@gmail.com en telefoon 06-13225308.

Meer berichten