Logo nationaalgolfmagazine.nl
Darius van Driel pakte een cheque in Oman, maar er zat veel meer in.
Darius van Driel pakte een cheque in Oman, maar er zat veel meer in. ((Foto Golfsupport))

Eerste cheque voor Darius van Driel

In het eerste toernooi waarin Joost Luiten officieel gezelschap had van drie landgenoten incasseerde Darius van Driel in Oman zijn eerste cheque als speler van de European Tour. Hij sloot het Oman Open af op plaats 36, en daar had echt nog meer in gezeten.

Natuurlijk, Darius van Driel incasseerde vorig seizoen al een dikke cheque op het hoogste niveau. Zijn tweede plaats in de Belgian Knock Out leverde hem destijds een ton op, maar de golfer uit Leidschendam was toen nog officieel lid van de Challenge Tour. In het najaar veroverde hij echt zijn kaart voor de European Tour.

Met rondes 71 en 69 legde Darius van Driel in Oman een stevig fundament voor een mooie klassering. Over het halen van de cut – wat hem dit seizoen nog niet was gelukt – hoefde hij zich helemaal geen zorgen te maken.

Op dag drie ging er echter veel goed, maar ook te veel fout. Van Driel produceerde vier birdies in de eerste zes holes, maar helaas voor hem zat daar wel een triple tussen. Na nog een bogey op de achtste was er wel weer herstel met twee birdies, maar een dubbel op zeventien wierp hem terug naar level par. In de slotronde was dat min of meer ook het geval: birdies, maar ook bogeys én een dubbel. Dat leverde dan wel een cheque op van iets meer dan tien mille, maar ook een dubbel gevoel.

Kleurenpaletje

De kaart van Lars van Meijel was ook een kleurenpaletje. Veertien birdies maakte de Brabander, maar daar stond voor vijftien slagen aan plussen tegenover. Twee keer starten met een dubbel op de eerste is sowieso al een lastig begin van de ronde. Maar ook voor Van Meijel dus weer een klassering en een bescheiden cheque van een kleine vier mille.

Die was er niet voor Wil Besseling. Het was mooi geweest als de lange Westfries had kunnen zorgen voor vier Nederlanders die het weekend haalden, maar Besseling miste de cut.

Wil Besseling is na het Oman Open op plaats 64 nog wel steeds de hoogst genoteerde Nederland in de Race to Dubai, de grootverdienerslijst van de European Tour. Op de tachtigste plaats volgt Joost Luiten, die wel aan een opmars bezig is. Lars van Meijel vinden we terug op plaats 142, Darius van Driel staat met zijn eerste punten op plek 189.

Meer berichten