Logo nationaalgolfmagazine.nl
De jongste golfers van Nederland kunnen in het najaar weer deelnemen aan de Dutch Kids Open Golf Tour.
De jongste golfers van Nederland kunnen in het najaar weer deelnemen aan de Dutch Kids Open Golf Tour. ((Foto: ))

Toernooienreeks Dutch Kids Golf naar het najaar

Ook de jonge golfers ontkomen niet aan de gevolgen van het Coronavirus. Dutch Kids Golf heeft een deel van de Open Golf Tour moeten schrappen en uiteindelijk verplaatst naar het najaar.

Harald Grünberg van Dutch Kids Golf is helder. Er kón uiteraard niet worden gespeeld door de jeugd omdat de overheid al besliste dat álle golfbanen gesloten dienden te worden, maar zelf wilden ze ook geen enkel risico nemen. ,,Voor ons is de veiligheid van onze deelnemers en van de al dan niet als caddie fungerende ouders het allerbelangrijkste. Vanuit die gedachte zijn we met de banen in gesprek gegaan om te kijken of we wedstrijden konden verplaatsen naar een later datum zodat de Tour straks alsnog doorgang kan vinden’’, stelt Grünberg.
Dat betekende dat in ieder geval de eerste twee wedstrijden van de kalender konden worden gestreept. Op 4 april werd er niet gespeeld op de Amsterdamse Golf Club, terwijl ook de wedstrijd die voor 24 mei op de planning stond op de fraaie Wouwse Plantage geen doorgang vindt. ,,We hebben voor die wedstrijden gelukkig een alternatieve datum kunnen vinden’’, vertelt Grünberg.

Dankbaar

Het toernooi op de Amsterdamse heeft nu plaats op 5 september, terwijl de Wouwse Plantage nu voor 23 augustus op de rol staat. ,,We zijn in de eerste plaats die banen dankbaar dat ze bereid zijn geweest een nieuwe datum voor ons te vinden, en we hopen natuurlijk dat tegen die tijd het Coronavirus afdoende is ingeperkt en we weer wedstrijden mogen spelen’’, aldus Grünberg. ,,Uiteraard houden we alle ontwikkelingen op dit gebied nauwlettend in de gaten.’’

Door deze wijzigingen krijgt de Dutch Kids Open Golf Tour meer het karakter van een najaarstour, maar dat maakt het plezier niet minder. Het volledige programma ziet er nu als volgt uit:
23 augustus: Wouwse Plantage
29 augustus: GC Broekpolder
5 september: Amsterdamse Golf Club
19 oktober: GC de Hoge Kleij
24 oktober: Golfbaan Stippelberg
7 november: The Duke (Finale)

Ondanks de nieuwe agenda zijn er natuurlijk ook dingen die niet veranderen. Zo zijn er tijdens de Dutch Kids Open Golf Tour ook in dit nieuwe speelschema gewoon weer punten te verdienen voor de NGF Ranking van 2020. Coaches, ouders en grootouders zijn welkom om te kijken en genieten van mooi spel in de baan.

Voor spelers die zich al hadden ingeschreven voor de eerste twee wedstrijden levert de wijziging in het speelschema verder geen zorgen op. Hun aanmelding wordt automatisch overgezet naar de nieuwe datum. Wie op die dag onverhoopt niet kan deelnemen, kan een mailtje sturen naar harald@dutchkidsgolf.nl.

Meer berichten