Golfloos tijdperk

Algemeen

C = China. Haard van het Coronavirus of Covid-19. Een levensgevaarlijk virus dat de wereld lam legt. Verspreider van koorts en ademnood. Gemene rotzak die corona. Getekend: Dracula Vleermuis.

O = Onthouding. Kussen, knuffelen, handen schudden, samenzijn, sporten. Al dat fijns mag allemaal niet meer sinds half maart 2020. Golf spelen ook niet...


R = RIVM. Rijks Instituut Volksgezondheid en Milieu van Jaap van Dissel die haarfijn uitlegt wat er zo levensgevaarlijk is aan het virus is.

O = Oplossing. Blijf thuis. Werk van huis uit. Lees een boek. Leg een puzzel. Zet je huis in nieuwe verf. Klus. Zonnebaad. Leer koken. Knip het haar van je partner. Chip golfballen in een emmer.

N = Nooit. Nooit van zijn leven het zo lang zonder golf moeten stellen. Nooit sneeuwde of stortregende het zo lang als nu het coronavirus rondwaart.

A = Angst. Angst voor besmetting en daarmee angst voor de vervroegde dood maakt dat we A = Afstand van anderhalve meter tot elkaar bewaren.

V = Voordeel. Het voordeel dat ieder nadeel heb. (Dixit Cruijff). Wij hebben alle theorieën van goeroes en andere experts over ons eigen golfspel kunnen (her)lezen. Leerzaam!

I = Intensive Care. Onheilsplek waar je in grote ademnood terecht komt. Er valt te overleven dankzij fantastisch werk van onbaatzuchtige verpleegkundigen die zichzelf totaal wegcijferen.

R = Rutte. Onze MP. De wil van onze baas is wet. Beste Mark. A.u.b., s.v.p., please, laat ons golfen. Wij golfers houden afstand. Anderhalve meter vinden wij peanuts. Wij houden wel 200 meter afstand van onze golfvrienden. We spelen ons eigen balletje en we zullen de vlaggen in de holes laten staan om besmetting te voorkomen. En we dragen een handschoen.

U = Uitstel. Onze competitie is afgelast. Veel andere golfwedstrijden ook. Graag willen wij er dit jaar nog wat spelen. De golfbanen in de natuur liggen er prachtig bij. Wij, toch veelal wat oudere medemensen die (nog) niet in de zorgcentra wonen, bewegen in de buitenlucht en dat is hartstikke gezond.

S = Sport. Maanden zonder sport. Geen EK Voetbal, geen Olympische Spelen, geen Formule 1 op Zandvoort, geen The Masters, geen Wimbledon, geen The Open Championship, geen voetbal- en hockeycompetitie. Wat heeft dat met ons gedaan? Wat doet dat met ons? Zeker. We zijn nog meer van onze geliefden gaan houden. Fijn. Het heeft ons ook op scherp gezet voor als wij straks weer de golfbaan op mogen. A.u.b. z.s.m.


Leo van de Ruit

MediaRuit Journalitieke Producties

art cover
Top 25 beste golfbanen van Nederland 2024
10 apr, 10:53
art cover
Golfers Choice: Bernardus Golf lost de Haagsche af als beste golfbaan van Nede..
10 apr, 10:52
art cover
DP World Tour: Nederlands trio op tik
10 apr, 10:47
art cover
Voor alle golfers: investeer in breinkennis
10 apr, 10:45
art cover
Koop nu alvast je tickets voor het KLM Open van 2024 op The International in A..
28 mrt, 09:00
art cover
Martijn & Jan Kees
27 mrt, 09:00
art cover
Dutch Golf Company: je eigen golfsimulator thuis
26 mrt, 19:00
art cover
Tovenarij
26 mrt, 12:42