Logo nationaalgolfmagazine.nl
Prachtig overzicht van Quinta do Lago, dat met de North en de South Course twee geweldige banen heeft.
Prachtig overzicht van Quinta do Lago, dat met de North en de South Course twee geweldige banen heeft. ((Foto: ))

Quinta do Lago, Vale do Lobo en Océanico; de ‘Golden Triangle’ van de Algarve

Ná Corona

De Corona-crisis komt vroeg of laat tot een einde. En dan is het tijd om erop uit te gaan. Reizen. Golfen. Genieten. Nationaal Golfmagazine tipt een aantal resorts en golfcourses waar je heerlijk alle ellende van Corona kunt vergeten én waar je weergaloos kunt genieten van een prachtige golfcourse.

door Mike Korver

Het zijn fameuze namen uit een lange historie van golf aan de Algarve. Quinta do Lago, Vale do Lobo en ook Oceanico Golf. Topbanen, geweldige accommodaties. Maar dat is niet eens zozeer waarin ze zich onderscheiden. Het gaat, vertelt Luis Filipe, om kwaliteit. ,,En wij willen alleen maar topkwaliteit’’, stelt de directeur van Quinta do Lago.

Samen vormen ze de ’Golden Triangle’ van golf aan de Algarve. De gouden driehoek. Geen toevallige benaming. Quinta do Lago, Vale de Lobo en de vijf banen van Oceanico Golf liggen niet te ver van elkaar, allemaal in het gebied rond het plaatsje Vilamoura met de fraaie jachthaven. Maar er is meer dat ze bindt. Hier wordt golf gespeeld op topbanen in een entourage waar alleen het beste van het beste goed genoeg is.

Kwaliteit is de sleutel, vindt Luis Filipe. En bij het in 1972 geopende Quinta do Lago laten ze geen middel onbenut om de hoge standaard die er gesteld wordt te halen. ,,Wij blijven investeren, willen al onze faciliteit op topniveau hebben. Met minder nemen we geen genoegen.’’

Niet voor niets investeerde Quinta do Lago de afgelopen jaren miljoenen, terwijl er ook nog grote plannen zijn voor de komende jaren. De gevolgen daarvan zijn inmiddels zichtbaar. De North Course werd volledig gestript en nieuw aangelegd. Er verschenen nagelnieuwe restaurants van topniveau, en nieuwe faciliteiten die de gasten vermaak moeten bieden. ,,Enkele jaren geleden hadden we nog concurrentie. Maar we hebben grote stappen gemaakt en op dit moment staan we aan de Algarve op eenzame hoogte’’, stelt Filipe onomwonden.

Hoogste kwaliteit

En nog steeds wordt er druk gewerkt om het aanbod van Quinta do Lago – met natuurlijk aan courses de fameuze South Course en het mooie Laranjal - te vergroten en te verbeteren. ,,We willen ons product blijven upgraden’’, licht Filipe toe. ,,En wat we daarbij ook doen, steeds ligt de focus op het halen van de hoogste kwaliteit.’’

In de huidige ontwikkeling is Quinta do Lago uniek, denkt Filipe. ,,Wij zijn misschien wel het meest vooruitstrevende resort in Europa. Vale do Lobo is meer klassiek. Maar sinds dat in 2007 overging naar een nieuwe eigenaar zijn er eigenlijk geen investeringen meer gedaan.’’ Jammer, vindt hij. ,,Want het handhaven van een gezamenlijke norm van topkwaliteit maakt ons allemaal sterker.’’

Met ‘ons’ doelt hij ook op Vale do Lobo en Oceanico. Vale do Lobo is de oudste van het stel. Bij de bouw van dat resort in 1962 was de Algarve nog zoals die hoorde te zijn. Authentiek, pittoresk, letterlijk de thuishaven van talloze vissers die hun netten te drogen hingen in de stralende zon. Toeristen? Amper. Er is in de halve eeuw die sindsdien verstreken veel veranderd, ook op Vale do Lobo. Maar de schoonheid van de golfcourse lijkt tijdloos. Vale do Lobo blijft bekoren.

Rode kliffen

Met de Ocean Course en de Royal Course bezit Vale do Lobo twee banen die tot de verbeelding spreken. Blinkvanger is en blijft natuurlijk de zestiende van de Royal Course; een lange par 3 waar de golfer zijn bal over de rode kliffen naar de green moet jagen. Een onvergetelijke hole.

Oceanico Golf telt sinds het overging in andere handen nog vijf courses, met daarbij de beroemde Old Course en de nieuwe, maar inmiddels ook al hooggewaardeerde Victoria Course, waar regelmatig de top van de European Tour neerstreek.

Kwaliteit is wat de drie partijen bindt, stelt Filipe. ,,Met elkaar streven we dezelfde topkwaliteit na. Dat is ook wat onze gasten zoeken. Die kwaliteit zal uiteindelijk altijd doorslaggevend zijn. Dat is waarvoor mensen naar de Algarve komen, waarvoor ze naar Quinta do Lago komen, en dus ook naar Vale do Lobo en Oceanico.’’

Meer berichten