Wellicht andere datum Dutch Ladies Open

Algemeen

Drie internationale proftoernooien die in Nederland zouden worden gespeeld deze zomer zijn inmiddels al gesneuveld. Met het Dutch Ladies Open zou de Ladies European Tour terugkeren naar Nederland, maar het evenement op de jubilerende Rosendaelsche is geannuleerd.

Het Dutch Ladies Open stond op de kalender voor 2 tot en met 5 juli. Het toernooi was één van de hoogtepunten in de viering van het 125-jarig bestaan van de Rosendaelsche, waar natuurlijk werd gehoopt op deelname van Anne van Dam. Het kind van de club ambieerde zelf ook een optreden op de zo vertrouwd Rosendaelsche, maar dat gaat er dus vooralsnog niet van komen.

Wellicht dient zich later in het jaar nog een mogelijkheid aan. De NGF onderzoekt of het mogelijk is later in het jaar een gecombineerd toernooi te spelen. Dat zou dan een combi moeten worden van de Ladies European Tour en de Challenge Tour, aangezien ook de Challenge Trophy op The Dutch – geagendeerd voor augustus – geen doorgang kan vinden.

Dat de Ladies European Tour uiteindelijk terugkeert naar Nederland lijkt wel zeker. De NGF heeft al aangegeven het evenement voor volgend jaar graag opnieuw op de kalender te hebben. Ook dan zou de Rosendaelsche de plaats van handeling kunnen zijn.

art cover
Korver & Korver
10 apr, 11:16
art cover
Column Leo: Andere koek
10 apr, 10:59
art cover
Top 25 beste golfbanen van Nederland 2024
10 apr, 10:53
art cover
Golfers Choice: Bernardus Golf lost de Haagsche af als beste golfbaan van Nede..
10 apr, 10:52
art cover
DP World Tour: Nederlands trio op tik
10 apr, 10:47
art cover
Voor alle golfers: investeer in breinkennis
10 apr, 10:45
art cover
De Pin High Zomertoppers zijn er weer! De beste golfdeals voor deze zomer
8 apr, 15:30
art cover
Reset je spierstelsel met MAT®, het geheime wapen van Bryson DeChambeau!
8 apr, 15:27