Logo nationaalgolfmagazine.nl
(Foto: )

NGF gestart met hulpactie voor clubs en banen: steun de sport, koop een polo

De golfsport heeft het moeilijk, dat zal niemand zijn ontgaan. NGF-directeur Jeroen Stevens schat het verlies van de sport per dag op een miljoen euro. Geen wonder dat er banen of clubs in nood komen. Om de golfsport te steunen is de NGF nu een hulpactie begonnen voor golfclubs en golfbanen.

De NGF hoopt dat ook golfers ‘hun steentje aan deze actie kunnen en willen bijdragen’, met als doel dat er straks genoeg aanbod blijft om iedereen van de golfsport te laten genieten.

Het eerste initiatief gekoppeld aan de actie is de verkoop van een speciaal golfshirt van Footjoy. Met de aanschaf voor € 49,95 inclusief verzendkosten (normale verkoopprijs van deze leuke polo in hoogwaardige kwaliteit is € 69) steun je de actie én dus de golfsport in Nederland. De polo is er in een dames- en herenuitvoering en is in diverse maten verkrijgbaar. De hashtag #supportervangolf is op de mouw geborduurd. Daarmee laat jij zien dat je de golfsport een warm hart toedraagt. Bovendien kun je deze polo met trots dragen als je straks weer kunt golfen.

Waarom deze actie?

De golfsport heeft zwaar te lijden onder de coronacrisis. Golfclubs en -banen zijn al langere tijd gesloten en die periode duurt, zoals het er nu naar uitziet, ten minste nog tot en met 19 mei. Beramingen wijzen uit dat de ‘schade’ tot 6 april al 10 miljoen euro bedroeg en elke maand daarna bij handhaving van sluiting 20 tot 25 miljoen euro zal bedragen. En dat terwijl de maandelijkse uitgaven hetzelfde, zo niet hoger zijn. Alle golfers in Nederland hebben er baat bij dat het golfaanbod blijft zoals het nu is en willen uiteraard dat de prijs voor een rondje golf niet noodgedwongen flink wordt opgeschroefd.

Daarom wil de NGF de helpende hand bieden met een gezamenlijke actie, waarvan de netto-opbrengst naar rato onder de golfclubs en -banen wordt verdeeld. Zodat er hopelijk straks voor de golfers niet al te veel verandert, wanneer deze crisis achter de rug is en wij weer kunnen genieten van de sport, die wij allemaal zo liefhebben.

Op de speciale actiepagina, waar je ook in de webshop de polo kunt bestellen, vind je meer informatie over de actie. Kijk op www.ngfshop.nl

Meer berichten