Logo nationaalgolfmagazine.nl
De European Tour presenteert Wil Besseling als winnaar van de BMW Invitational op Eichenried.
De European Tour presenteert Wil Besseling als winnaar van de BMW Invitational op Eichenried. ((Foto: ))

Wil Besseling wint op München Eichenried

Het is niet aannemelijk dat Wil Besseling zal hebben gedacht zijn eerstvolgende overwinning als professional te boeken op een simulator. Maar dat is precies wat wél gebeurde. In navolging van Joost Luiten won ook Besseling een evenement in de BMW Indoor Invitational. De West-Fries was de beste op golfclub München Eichenried.

Wil Besseling doet het uitstekend in de reeks van vijf toernooien die op de Trackman worden gespeeld. In het eerste toernooi op St Andrews eindigde hij als derde, een week later op Royal Portrush was er een tweede plaats, en nu was de Nederlander op München Eichenried dus wel de beste.

Besseling speelde de Zuid-Duitse topbaan in 69 slagen, vier onder par. Daarmee bleef hij twee slagen voor Connor Syme, die op Royal Portrush wel de winnaar was. Met drie plekken in de top drie geeft Wil Besseling wel een indrukwekkend visitekaartje af, dat hem hopelijk ook extra vertrouwen geeft als de echte toernooien straks weer gespeeld worden. ,,Ondanks dat het binnen was en je alleen in een ruimte bent, de kans om iets te winnen maakte het voor mij bijzonder’’, stelde Besseling.

Zijn tien mille prijzengeld verdeelde hij tussen twee goede doelen. ,,De helft gaat naar doneereenmondkapje.nl, die in Nederland heel goed werk verrichten. Ze kopen mondkapjes in voor zorgpersoneel om te zorgen dat die goed beschermd zijn. De andere vijfduizend euro gaat naar Bake for Life. Dat opent bakkerijen in Afrika, schept werkgelegenheid en verkoopt brood om een eigen inkomen te verdienen.’’

Meer berichten