Logo nationaalgolfmagazine.nl
Prof. dr. Casper van Eijck (links) en Onno Jacobs, directeur Golfbaan Bentwoud.
Prof. dr. Casper van Eijck (links) en Onno Jacobs, directeur Golfbaan Bentwoud. ((Foto: ))

Golfbaan Bentwoud steunt Support Casper

Golfbaan Bentwoud verbindt zich dit golfseizoen aan Support Casper als maatschappelijk partner. Dat werd bekendgemaakt tijdens de heropening van Golfbaan Bentwoud na de verplichte coronasluiting.

Golfbaandirecteur Onno Jacobs is vanuit zijn eerdere functie als directeur bij Feyenoord al sinds de oprichting van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker bekend met het innovatieve onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor alvleesklierkanker onder leiding van Prof. dr. Casper van Eijck (Erasmus MC).

Betrokkenheid

,,Prof. dr. Casper van Eijck heb ik leren kennen als clubarts van Feyenoord. Het is een zeer bevlogen man met een duidelijke missie: een halt toeroepen aan de verwoestende werking van alvleesklierkanker’’, vertelt Onno Jacobs. ,,Als golfbaan hebben wij een paar lastige jaren achter de rug. Toen het beter ging, zijn we eind vorig jaar op zoek gegaan naar een doel dat onze ondersteuning verdient. Zo kwamen we terecht bij Casper van Eijck, want wij hechten veel waarde aan het steunen van zijn innovatieve onderzoek. En in deze corona-periode hebben juist ook goede doelen het lastig, vandaar dat we ons voor minimaal een jaar verbinden aan Support Casper.’’

Dit jaar wordt op de 36 holes tellende golfbaan op verschillende manieren aandacht besteed aan Support Casper en geld ingezameld voor de doelen van deze stichting. Golfers kunnen extra donaties doen, bijzondere spelelementen kunnen worden ingezet tegen betaling van een bijdrage aan Support Casper en in september wordt een gezamenlijk evenement in de vorm van een Support Casper Golfdag georganiseerd.

Van Kuip naar golfbaan

Jaarlijks krijgen bijna drieduizend Nederlanders de diagnose alvleesklierkanker te horen. Dit aantal neemt helaas nog altijd toe. Alvleesklierkanker is, na longkanker, de op één na dodelijkste vorm van kanker in ons land. Iedere dag overlijden er acht mensen aan alvleesklierkanker, en liefst 93 procent van de gediagnosticeerde patiënten sterft binnen een half jaar.

,,Wij zijn ontzettend blij dat golfbaan Bentwoud Support Casper heeft gekozen om als maatschappelijk partner te omarmen’’, stelt Prof. dr. Casper van Eijck. ,,Er liggen mooie initiatieven om de samenwerking tot een succes te maken en hiermee substantieel bij te dragen aan ons wetenschappelijk onderzoek naar viro-immunotherapie. Onze ambitie is om in 2030 effectieve en betaalbare medicijnen te kunnen produceren voor alvleesklierkankerpatiënten, waardoor zij langer in leven blijven en zich minder ziek voelen. Toch mooi hoe een balletje kan rollen, van De Kuip naar de golfbaan.’’

Meer berichten