Logo nationaalgolfmagazine.nl
(Foto: )

Gastvrijheid in het groen in Giersfeld23 op golfbaan Artland

Er is iets moois ontstaan onder het oude rieten dak van het hoofdgebouw van golfbaan Artland in het Duitse Ankum-Westerholte. In twaalf maanden tijd is het inwendige gebouw volledig gestript en opnieuw modern opgebouwd. De ruimtes hebben een absolute metamorfose ondergaan. Na deze ingreep presenteert het voormalige clubrestaurant zich als een gezellige plek voor een ongedwongen maaltijd en als ideale locatie voor gezelschappen, familiefeesten, bruiloften of vergaderingen.

,,Niet alleen intern is er het een en ander veranderd’’, zegt clubmanager Hans-Christian Vernekohl. ,,Ons team is er alles aan gelegen het onze gasten helemaal naar de zin te maken; we hebben een uitstekende menukaart en een hartelijke service.’’ Van dinsdag tot en met zondag biedt het restaurant vanaf 10 uur een uitgebreide kaart met een royaal aanbod van eenvoudige bistrogerechten tot heerlijke à la carte maaltijden.

Regionaal en duurzaam

,,We hechten veel waarde aan producten van regionale herkoms’’, vertelt chef-kok Lutz Frankholz. Duurzaamheid en versheid zijn belangrijk voor de chef uit Bramsche. De meeste leveranciers komen dan ook uit de regio. Frankholz heeft zich bij de producenten persoonlijk laten informeren over de manier waarop wordt geteeld en geproduceerd. Zijn hart gaat uit naar eerlijke en duurzaam geproduceerde regionale en seizoensgebonden levensmiddelen. Vlees van boerenfamiliebedrijven, verwerkt door Fleischerei Sostmann uit Bramsche, groenten en asperges uit Malgarten en Westerholte en vis uit Badbergen en Rüssel.

,,De aanvoer kan niet veel korter zijn, en dat proef je’’, zegt Frankholz. De chef gebruikt verse kruiden uit de speciaal daarvoor gemaakte verhoogde kweekbakken, direct achter de keuken van het restaurant. Net zo puur is de naam van het restaurant ’Giersfeld23’, die slaat op het huisnummer van het voormalige agrarische landgoed, boerderij Lange-Grumfeld in Westerholte, dat ooit op het adres Giersfeld 23 te vinden was.

Gastvrij voor iedereen

Het nieuw ingerichte restaurant biedt plaats aan 130 gasten en op het fraai aangelegde zonneterras, dat direct grenst aan het lichte restaurant, kunnen zestig gasten plaatsnemen. Vernekohl benadrukt dat het restaurantaanbod in de regio met zijn restaurant zeker een gastvrije eetgelegenheid rijker is. Hij is ervan overtuigd dat iedereen zich op z’n gemak zal voelen, van koffiegasten en buurtgenoten tot fietsers en wandelaars.

Een blik op de menukaart van het restaurant maakt waar wat beloofd wordt. De Hongaarse goulashsoep wordt hier net zo vers bereid als de Giersfeld schotel met gebakken aardappelen, spek en uien. Geserveerd met roomsaus, met kaas gegratineerd en twee spiegeleieren, voor minder dan tien euro. Maar de menukaart verrast ook met minder gebruikelijke en verfijnde creaties. Wat te denken van geitenkaas, gebakken in spek, een hartige clubsandwich, de huisgemaakte pasta in schaaldierenschuim of de steak Madagaskar, verfijnd met groene peper en cognac? Geselecteerde wijnen en cocktails maken het nieuwe gastronomische concept compleet. Eén van de mogelijkheden is ook: zondagsontbijt, gevolgd door een proefles golfen. Probeer het eens. Trouwens: de taartspecialiteiten zijn ook huisgemaakt in ’Giersfeld23’.

Recreatie om de hoek

Met het opnieuw concipiëren van het restaurantbedrijf, houdt de Artland Golfclub niet op met vernieuwen en moderniseren. In het aangrenzende landhuis worden vakantieappartementen gebouwd. De royale ruimte rond het landhuis maakt culturele evenementen mogelijk, zoals concerten of een sfeervolle kerstmarkt. De direct aangrenzende route ’Giersfeld-Steingräberweg’ leidt naar prehistorische grote steengraven, die in Noord-Duitsland sporadisch in deze hoeveelheden worden aangetroffen. De omgeving is werkelijk fantastisch om met de fiets of te voet te verkennen.

Campers welkom

Op het terrein zijn ook twintig camperplaatsen gecreëerd. Weg van verkeerslawaai en drukte, kunnen de campergasten hier te midden van een uniek landschap genieten van ontspanning en rust. Er kan gebruik worden gemaakt van de douches en kleedkamers van de golfbaan. En als u niet in de stemming bent om zelf de maaltijd klaar te maken, dan ligt restaurant ’Giersfeld23’ op een steenworp afstand. Bovendien zijn er drie laadpalen voor elektrische auto's.

Paarden

Ook paardenliefhebbers zullen zich hier thuis voelen. De ruime paddock biedt paard en ruiter de mogelijkheid van een korte pauze te genieten. De heerlijke omgeving nodigt uit voor lange tochten, over mooie ruiterroutes door de bossen en langs weilanden en velden. Naast de prachtige natuur is er onderweg genoeg te zien, zoals de verschillende grafheuvels die deze regio rijk is. Ga het avontuur aan en verken Artland te paard.

Meer berichten