Logo nationaalgolfmagazine.nl
Tommy Fleetwood bejubelt de Europese winst op Le Golf National in 2018. De volgende editie laat nu drie jaar op zich wachten.
Tommy Fleetwood bejubelt de Europese winst op Le Golf National in 2018. De volgende editie laat nu drie jaar op zich wachten. (Foto: golfsupport.nl)

Ryder Cup 2020 ook geschrapt door corona

De Ryder Cup is zonder enige twijfel het grootste golffeest ter wereld, maar Oelfs dat evenement is nu ten prooi gevallen aan corona. Er zou in september worden gespeeld op Whistling Straits in de Verenigde Staten, maar de tweejaarlijkse strijd tussen de USA en Europa is nu verplaatst naar 2021.

Het coronavirus woekert in de Verenigde Staten nog steeds voort, en dat bidet weinig perspectief als het gaat om een enorm evenement als de Ryder Cup. Die zou dan bovendien moeten worden gespeeld zonder publiek en dat doet absoluut geen recht aan het karakter van de Ryder Cup, waarin de rivaliteit tussen de twee continenten juist luid mag worden geuit.

Dat alles bij elkaar maakt dat de PGA of America, Ryder Cup Europe en de PGA Tour gezamenlijk hebben besloten de Ryder Cup te verplaatsen naar September 2021. Er zal dan opnieuw op Whistling Straits worden gespeeld, maar dan van 21 tot en met 26 september.

Het is voor de tweede keer deze eeuw dat de Ryder Cup wordt uitgesteld. Eerder gebeurde dat al in 2001, toen er gespeeld zou worden op The Belfry in Engeland. De aanslagen op de Twin Towers haalden daar een streep doorheen. In 2002 werd er alsnog gespeeld, maar het schema van de Ryder Cup veranderde daardoor wel permanent. Dat gebeurt ook nu. De volgende editie op Marc Simone Golf in Italië is verplaatst naar 2023, en ook daarna wordt nu het schema aangehouden van de oneven Jaren. In 2025 wordt er gespeeld in de USA op Bethpage Black, in 2027 op Adare Manor in Ierland.

Meer berichten