Logo nationaalgolfmagazine.nl
Daan Huizing laat zich weer eens zien op de European Tour.
Daan Huizing laat zich weer eens zien op de European Tour. (Foto: golfsupport.nl/Richard Martin-Roberts)

Daan Huizing klopt weer op de deur

Hij gold jarenlang als het grootste golftalent dat Nederland rijk was, maar de laatste jaren speelt de loopbaan van Daan Huizing zich vooral af in de betrekkelijke anonimiteit van de Challenge Tour. Soms ontworstelt de man uit Soest zich daar echter aan, zoals tijdens het ISPS Handa Wales Open.

Eindelijk klopte Daan Huizing weer eens op de deur, al liet hij zich een paar weken eerder ook al goed zien tijdens de British Masters. Daar nestelde Huizing zich netaan in de top dertig met een acceptabele score van vijf onder par. In het Wales Open kwam de man uit Soest daar niet aan, maar de course op het Celtic Manor Resort speelde blijkbaar ook wat lastiger. De Fransman Romain Langasque had aan acht onder voldoende voor zijn eerste overwinning op de European Tour.

Huizing leverde een prima slotronde af. Geen bogeys, wel drie birdies op de kaart. Daardoor maakte hij nog even een leuke sprong om uiteindelijk met -1 op de 21e plaats te eindigen als beste Nederlander. Het is te hopen dat de opleving van Daan Huizing doorzet, want nog altijd is de volle overtuiging dat er met zijn kwaliteiten veel meer in zit.

In het veld op Celtic Manor haalden nog drie Nederlanders de cut. Lars van Meijel haalde op zijn tandvlees de cut, maar eindigde op plaats 37 na een prima slotronde in 68 slagen. Darius van Driel kwam tot plaats 44 met een totaal van twee boven, terwijl Wil Besseling wel weer het weekend haalde, maar met drie boven op plaats 53 eindigde. Joost Luiten liet na twee gemiste cuts het toernooi in Wales aan zich voorbijgaan.

Meer berichten