Logo nationaalgolfmagazine.nl
Speciaal voor greenkeepers is er de Greenkeeper Pro.
Speciaal voor greenkeepers is er de Greenkeeper Pro. (Foto: )

Repairtec nieuwe innovatie Pitchfix

Pitchfix blijft de markt verrassen met innovaties. Het Nederlandse bedrijf veroverde de afgelopen jaren al de wereld met handige tools als het gaat om het repareren en onderhouden van greens, en komt ook nu weer met een revolutionaire vinding: de Repairtec.

Bij Pitchfix zien ze de innovaties in de golfwereld. Drivers die je verder laten slaan, ijzers die rechtere slagen produceren, steeds accuratere putters, en geavanceerde ballen. Maar het ontwerpteam van Pitchfix zelf is geen uitzondering. De uitdaging? Het zo makkelijk mogelijk maken om pitchmarks snel en effectief te repareren. En Pitchfix heeft het antwoord gevonden.

De Repairtec is het resultaat van intensief onderzoek en tests door Pitchfix om de meest effectieve manier te vinden om pitchmarks te repareren. Daarmee moet een einde komen aan de goedbedoelde pogingen van golfers om de grond te herstellen waarbij ze ofwel een verkeerde tool in handen hebben ofwel de verkeerde techniek hanteren. En daar wordt een green vaak niet beter van.

Dat is met de Repairtec bijna onmogelijk geworden. En simpeler kan het ook niet. Het gepatenteerde hulpmiddel is ontworpen om het oppervlak soepel binnen te gaan en daarbij zo min mogelijk de grond te bewegen. Maar als de Repairtec weer wordt verwijderd, levert die genoeg weerstand om de gronddeeltjes te liften en het oppervlak weer onbeschadigd achter te laten.

Technologie

Daar zit echter een heel slimme technologie achter. De weerstand van de kleine bolletjes aan het uiteinde van de Repairtec zijn voldoende om de aarde weer omhoog te brengen. Precies genoeg om een pitchmark netjes te herstellen, maar ook precies genoeg om geen schade toe te brengen aan de graswortels in de aarde. Zo blijft elke green in topconditie.

Precies dat is de reden waarop ook greenkeepers nu al gek zijn op de Repairtec. De vakmensen die de banen onderhouden zien zelf welk effect de tool heeft op de kwaliteit van de greens. En mocht er eens een speler zijn die vergeet zijn pitchmark te repareren, dan maken de greenkeepers graag gebruik van hun Greenkeeper Pro om weer een smetteloos gladde green achter te laten.

De Repairtec is er vooralsnog in drie varianten. Voor de golfers zelf zijn dat de Fusion 2.5 en de Tour Edition 2.5. Greenkeepers kunnen gebruikmaken van de professionele ‘grote broer’, de Greenkeeper Pro.

Meer berichten