Logo nationaalgolfmagazine.nl
<p>Augusta.</p>

Augusta.

(Foto: golfsupport.nl)

The Masters, een toetje in november

Normaal kabbelt het seizoen van de PGA Tour naar het einde, met nog de FedEx Cup als hoogtepunt. Maar als toch álles anders is dit seizoen, dan ook dát. Want nu wacht de fans in het najaar nog een heerlijk toetje: The Masters.

Wie wat bewaart, die heeft wat, zou je bijna zeggen. Daar zit wel een kern van waarheid in. Normaal volgend de Majors elkaar immers in een rap tempo op in het eerste deel van het seizoen, maar nu is daar ineens in het najaar nog het belangrijkste toernooi van dit golfjaar. Op Augusta National wordt van 12 tot en met 15 november strijd geleverd om het befaamde groene jasje. The Masters weet nu misschien wel meer dan ooit alle ogen op zich gericht.

Het is iets anders dan een Masters in april, zoals de traditie al decennialang wil. Andere condities ongetwijfeld. Vroeger donker, flights van drie wellicht. Een start van twee tees wordt ook als optie genoemd. En géén bloeiende rhododendrons. Maar vooral: geen publiek. Wat overblijft is natuurlijk wel de spanning en het drama dat The Masters altijd kenmerkt.

Tiger Woods heeft nu een halfjaar langer kunnen genieten van zijn titel. De vraag is hij die succesvol kan verdedigen. De winnaar van de editie 2020 heeft daar sowieso wat minder lang plezier van, want binnen een halfjaar staat de volgende Masters alweer op het programma. Gewoon in april.

Meer berichten