Logo nationaalgolfmagazine.nl

Martijn & Jan Kees

Hi Jan Kees,

Nee, geen vraag over de sluiting van de clubhuizen, de onvoorspelbaarheid waarmee de veiligheidsregio's daarmee omgingen, of andere corona-gerelateerde zaken. Het is al verdrietig genoeg allemaal. Terug bij af. Niemand die daar gelukkig van wordt.

Iedereen zoekt naar lichtpuntjes, dingen om naar uit te kijken in deze donkere tijden. Overdrijf ik door te stellen dat 'wij golfers' wat dat betreft toch een klein beetje bofkonten zijn? Het is eind oktober en een van de mooiste wedstrijden van het jaar staat nog voor de deur. The Masters!

Wat denk jij, hoe anders zal de strijd om het groene jasje zijn nu het in november wordt gespeeld? Hoe groot zal invloed van de afwezigheid van de patrons zijn? Speelt de baan hetzelfde als in april? Gaan we er verder nog wat van merken? Of wordt het gewoon een Masters als alle andere, toevallig alleen in een wat stillere omgeving op een ander moment in het jaar? Ik kijk er naar uit in elk geval. Nu alleen bedenken wat we ná die week nemen als punt om ons op te richten. De volgende editie van The Masters in april misschien?

Martijn

Hey Martijn,

Je weet dat de starttijden anders zullen zijn. Er is minder daglicht dan in april en dat zou wel eens drieballen vanaf twee tees tot gevolg kunnen hebben.

De tv-tijden zijn ook niet hetzelfde. Vooral die van zondag vallen op: van 16.00-21.00 uur onze tijd is de verwachting. Dat heeft niet met het daglicht maar met de andere verplichtingen van CBS te maken: die van de uitzendingen van de NFL. Het tweede wedstrijdenblok begint een uur na de laatste putt.

Wordt het anders? Er is een paar jaar geleden een probleem met het weer geweest, waardoor de tweede ronde zaterdagochtend zonder publiek is gespeeld: de baan was te nat. Het was anders. Natuurlijk. Maar binnen tien minuten was je dat als kijker alweer vergeten.

En dan ons richtpunt voor na The Masters? Toch het Tour Championship van de Europese Tour, in december. Ik hoop zo ontstellend dat we daar ook Wil Besseling in actie zien komen.

Groet,

Jan Kees

Meer berichten