Doe mee: Workshop ‘Club in de media’
Logo nationaalgolfmagazine.nl
((Foto: ))

Doe mee: Workshop ‘Club in de media’

Publiciteit is van vitaal belang voor degene die gehoord en gezien wil worden. Daar is iedereen het wel over eens. Alleen: hoe bereik je publiciteit? Dat is vaak een probleem. Ook voor sportverenigingen, terwijl voor hen juist in deze tijd exposure in de media cruciaal kan zijn. Om clubs daarmee te helpen, is er nu de workshop ‘Uw club in de media’.

Veel verenigingen worstelen met de manier waarop ze moeten omgaan met de media. Er is iets te melden, maar de lokale kranten of die regionale televisiezender wil het maar niet oppakken. En dat terwijl exposure juist hard nodig is om in beeld te komen bij mensen die de club nog niet kennen. Om de aandacht te trekken van potentiële nieuwe leden of sponsoren.

Toegegeven, het is ook lastig. Hoe maak je een goed persbericht? Waar moet dat allemaal aan voldoen? En vooral ook: wannéér stuur je een persbericht? Hoe bouw je een waardevolle relatie op met de media die voor een club van belang zijn? Het zijn vragen die geen enkele clubbestuurder onbekend in de oren zullen klinken, zeker niet de vrijwilligers die de communicatie verzorgen voor een vereniging. En de juiste antwoorden worden meestal niet gevonden.

Met de nieuwe workshops ‘Uw club in de media’ worden veel twijfels weggenomen. In twee dagdelen beantwoorden we al die vragen, en geven we tips en training in het samenstellen van een persbericht dat níet direct naar de prullenbak wordt geklikt. In een klein en veilig gezelschap bewandelen we stap voor stap de weg naar een professioneel persbericht dat de kans op plaatsing aanmerkelijk groter maakt. Leer wat journalisten willen weten, maar hoe u tegelijkertijd de boodschap van de club kunt overbrengen. Je hoeft zelf geen volleerd journalist te zijn om dat te kunnen leren. Leer ook omgaan met beeldmateriaal, wat van essentieel belang kan zijn.

De workshops worden gegeven door Eric Korver, sportjournalist met meer dan 35 jaar ervaring in met name golf, hockey, voetbal, schaatsen en het geven van mediatraining aan topsporters. Elke workshop beslaat twee dagdelen waarin we alle facetten van een goed persbericht behandelen, maar ook tips geven over opbouwen en onderhouden van een relatie met de media. De workshops vinden bij voorkeur plaats op een locatie in de omgeving van de deelnemende cursisten in groepjes van maximaal vier personen. De prijs per workshop bedraagt 275,00 euro per persoon. De workshops starten in januari 2021. Voor meer informatie, mail naar workshops@korvermedia.nl

Meer berichten