Mooie opbrengst tiende HDI Charity Golftoernooi
Logo nationaalgolfmagazine.nl
De cheque met de opbrengst van het HDI Charity Golftoernooi wordt ook op gepaste afstand met enthousiasme ontvangen.
De cheque met de opbrengst van het HDI Charity Golftoernooi wordt ook op gepaste afstand met enthousiasme ontvangen. (Foto: Frank Emous FEMOUS)

Mooie opbrengst tiende HDI Charity Golftoernooi

Het Charity Golftoernooi van het Helen Dowling Instituut (HDI) beleefde onlangs een jubileum. Voor de tiende keer werd er gegolfd voor, dit keer op The International bij Amsterdam. De spelers nodigen zelf gasten uit voor hun flight en genieten in de baan van luxe catering, een uitgebreid diner en een veiling met onder meer veel bijzondere golfarrangementen. De opbrengst van het toernooi komt geheel ten goede aan psychologische zorg voor mensen met kanker.

The Duke, De Lage Vuursche, De Noordwijkse Golf Club, Edese Golfclub Papendal, de Hilversumsche Golf Club: het HDI Charity Golftoernooi vond de afgelopen tien jaar plaats op vele mooie golfclubs in Nederland.,,Het toernooi is goed georganiseerd en we spelen op prachtige banen’’, aldus golfprofessional Ronald van Meeteren. ,,Dat biedt een mooie kans om vrijblijvend op een exclusieve baan te spelen. Dat zou normaal niet kunnen.”

Het toernooi komt al jaren tot stand met dank aan de trouwe inzet van ondernemers Marco ten Berge (Ten Events), Kevin de Kroon (De Kroon Facilitaire Diensten) en Ronald van Meeteren (Van Meeteren Golf). Zij maken er elk jaar een succes van door hun netwerk in te zetten, veilingstukken binnen te halen en tijdens het toernooi op te treden als veilingmeester en gastheren. Hun motivatie? Van Meeteren: ,,Eigenlijk is er maar één reden: het HDI is een fantastisch doel. Dat kanker een aanslag op je lichaam is, weet iedereen. Maar er is ook een psychische kant, die minder aandacht krijgt. Juist daarom is de zorg van het HDI zo belangrijk. Daarbij is deze dag een belevenis. Je bent in goed gezelschap, geniet van culinaire verwennerij, kunt bieden op geweldige veilingstukken en draagt eraan bij dat mensen met kanker de beste psychologische zorg krijgen. Win-win dus.”

Hart voor kanker

Het HDI is Van Meeteren, De Kroon, Ten Berge en alle gasten heel dankbaar voor hun steun aan onze zorg. ,,Veel mensen met kanker kunnen hun leven niet zomaar weer oppakken. Wij staan voor hen klaar’’, stelt algemeen directeur Hanneke Haanraadts. ,,Het is fantastisch om te merken hoeveel hart deze drie heren en al onze gasten en sponsoren - DoreSip, DTC, Femous Productions, Kameleon Ontwerp en Salentein – hebben voor mensen met kanker.’’

Dat bleek ook bij de veiling, die 59.030 euro opbracht, wat daarna nog met aanvullende donaties werd verhoogd. ,,De opbrengst is met 61.000 euro boven verwachting. Met dit mooie bedrag kunnen we nog meer betekenen voor mensen met kanker.’’

Dat is natuurlijk belangrijker dan resultaten, maar de jubileumeditie werd uiteindelijk gewonnen door het team van TDA, voor HVTC en MP Wines en Berge Beheer BV. Ook golfen met en voor het HDI? Mail naar evenementen@hdi.nl.

Meer berichten