Portugese golfkust wil reizen aantrekkelijk maken: Algarve betaalt de golftas
Logo nationaalgolfmagazine.nl
Reizen naar de Algarve met een erkende touroperator? Dan betaalt het toerismebureau van de Algarve de kosten van de golftas.
Reizen naar de Algarve met een erkende touroperator? Dan betaalt het toerismebureau van de Algarve de kosten van de golftas. ((Foto: golfsupport.nl))

Portugese golfkust wil reizen aantrekkelijk maken: Algarve betaalt de golftas

Opmerkelijke actie van het toerismebureau voor de Portugese Algarve. Om de bestemming juist in deze tijd weer aantrekkelijk te maken voor golfende reizigers, draagt het toerismebureau bij aan de kosten van de golfer. Die kan tot het einde van april gratis en voor niks zijn golftas meenemen.

De kosten voor het vervoer van een golftas kan bij een vliegreis aardig oplopen, dat weten golfers inmiddels allemaal wel. Maar aan de Algarve beseft ook het toerismebureau dat. Het bureau slaat nu de handen ineen met het netwerk van touroperators om reizen naar de Algarve voor golfers zo aantrekkelijk mogelijk te maken. En een beetje goedkoper. Van begin november tot en met eind april is er de actie ‘Golfclubs are on us’, oftewel: ‘wij betalen de clubs’.

Dat aanbod is van toepassing op boekingen die gemaakt worden bij een gecertificeerde golftouroperator voor een verblijf van minimaal vijf nachten aan de Algarve tussen november en eind april, waarbij de boeking bevestigd moet zijn voor 31 december. Van het aanbod bij te dragen in de kosten kan gebruik worden gemaakt door golfers die reizen vanuit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Denemarken, Duitsland, Zweden en Zwitserland, mits zij verblijven in een erkend hotel, villa of appartement.

43 courses

Bij aankomst in Faro wacht de golfers de beroemde Portugese zuidkust met een keur aan prachtige golfbanen. Liefst 43 courses met achttien of negen holes liggen te wachten om te worden bespeeld. Oók in de wintermaanden, waarin de Algarve een heerlijk toevluchtsoord is met temperaturen die vergelijkbaar zijn met het voorjaar.

Het is goed te weten dat in de Algarve alle mogelijke voorzorgsmaatregelen zijn genomen in zowel hotels als op golfcourses om te zorgen dat de gasten zich volledig veilig kunnen voelen. Hotels en golfbanen zijn voorzien van het Clean & Safe certificaat, dat onlangs door Portugal Tourism is geïntroduceerd.

,,We weten dat voor onze golfvrienden door heel Europa de kans om golf te spelen in herfst en winter een stuk kleiner zijn dan normaal, maar aan de Algarve zijn we het hele jaar open’’, stelt een woerdvoerder van Algarve Tourism. ,,En we weten ook dat het een moeilijke tijd is voor iedereen, met zoveel reisplannen die dit jaar uitgesteld of geschrapt zijn. Maar we hopen dat onze geste gewaardeerd wordt en dat iets meer van onze gasten hun golfreis toch kunnen en willen maken en onze golfbanen in de komende maanden bezoeken.’’

Meer informatie en de voorwaarden zijn binnenkort te vinden op www.visitgolfalgarve.com

Meer berichten