Solide debuut Koen Kouwenaar op Challenge Tour
Logo nationaalgolfmagazine.nl
Koen Kouwenaar.
Koen Kouwenaar. (Foto: golfsupport.nl)

Solide debuut Koen Kouwenaar op Challenge Tour

Koen Kouwenaar heeft een solide debuut gemaakt op de Challenge Tour. De jonge Brabander kreeg een startbewijs voor twee toernooien in Spanje, en haalde in beide gevallen de cut.

Hij heeft voor volgend seizoen speelrecht op de Pro Golf Tour, maar Koen Kouwenaar (22) krijgt als één van de beste amateurs van de wereld nu als professional wel wat extra kansen. Die deden zich ook voor in Spanje, met starts in de Andalucía Challenge de España en de Andalucía Challenge de Cádiz. In dat eerste evenement maakte Kouwenaar officieel zijn debuut op de Challenge Tour, nadat hij in de afgelopen jaren wel al drie keer startte in een evenement van de European Tour.

Op de Real Club de Golf Novo Sancti Petri haalde Kouwenaar daar heel gedegen de cut, na rondjes plus één en level par. Over het vervolg was de jonge Brabander zelf minder te spreken. Te veel bogeys, en zelfs drie dubbels voor rondjes 74 en 77 duwden Kouwenaar naar de onderkant van de ranglijst.

Op dezelfde baan ging dat een week later al beter. Daar haalde Kouwenaar met 72-76 weliswaar netaan de cut, maar was het weekend beter. Op zaterdag noteerde hij met 71 zijn eerste ronde onder par, een dag later leverde hij die slag weer in. Met plus vier eindigde hij op plaats 46. Kouwenaar verdiende ook zijn eerste geld op de Challenge Tour: ruim 1500 euro en eindigde op de ranking op plaats 176 van de 197 spelers.

Geen enkele landgenoot nam overigens deel aan de Grand Final van de Challenge Tour op Mallorca. Wil Besseling plaatste zich daar sowieso voor. Met slechts één toernooi gespeeld staat hij op plaats negentien. Voor de beste twintig ligt er normaal gesproken een startkaart voor de European Tour klaar, maar dat ligt wellicht nu anders. In ieder geval koos Besseling net als Daan Huizing voor een optreden in Zuid-Afrika, om de kans op plaatsing voor de finale van de European Tour levend te houden.

Meer berichten