Wil Besseling net buiten top zestig Race to Dubai
Logo nationaalgolfmagazine.nl
Wil Besseling.
Wil Besseling. ((Foto: golfsupport.nl))

Wil Besseling net buiten top zestig Race to Dubai

Het worden spannende weken voor zowel Wil Besseling als Joost Luiten. In vier toernooien tijd worden de tickets voor de finale van de Race to Dubai verdeeld, en op dit moment staan beide Nederlanders buiten de beste zestig spelers die daar recht op hebben.

Vier toernooien zijn er op moment van schrijven nog te spelen. Drie in Zuid-Afrika, eentje in Dubai. Opmerkelijk: dat toernooi – het Golf in Dubai Championship – valt precies samen met het South African Open. In Dubai wordt gespeeld van 2 tot en met 5 december, in Zuid-Afrika van 3 tot en met 6 december. In beide toernooien zijn 2000 punten voor de Race to Dubai te verdienen.

Vóór die twee toernooien worden nog het Joburg Open en het Alfred Dunhill Championship gespeeld. Daar zullen de Nederlanders zonder twijfel aanwezig zijn. Wie vervolgens in Zuid-Afrika of Dubai speelt, is niet helemaal zeker.

Het is allemaal vooral van belang voor Wil Besseling en Joost Luiten. Na de Cypriotische dubbel stond Besseling in de Race to Dubai op plaats 61, welgeteld één plaats buiten de top zestig die recht heeft op een start in de grote tourfinale. Door de resultaten in de Masters zakte Besseling nog eens twee plekken, doordat Abraham Ancer en Sungjoe Im grote sprongen maakten op de ranking. Maar de plek van Besseling – die de laatste weken dus vooral zakte door toernooien waaraan hij zelf niet mocht deelnemen – biedt nog alle kans. ,,De komende weken speel ik de eerste twee toernooien in Zuid-Afrika en vervolgens twee in Dubai, mits ik erin slaag me te plaatsen voor de finale natuurlijk’’, stelt de Noord-Hollander.

Voor Joost Luiten is er iets meer werk aan de winkel. Hij staat na de Masters op plaats 73 en moet dus nog serieus stijgen in de slotfase van het seizoen. Luiten beseft dat zelf ook. ,,Hopelijk kan ik het jaar goed afsluiten. Het eerste doel is kwalificatie voor de grote finale in Dubai.’’

Meer berichten