Logo nationaalgolfmagazine.nl

Golf Medicard: steun bij ongelukken

Als golfers reizen we in normale tijden wat af. Eigen land, zuidelijk Europa of nog verder weg. Dat gaat gelukkig meestal goed, maar soms niet. Dan is het handig als je al je medische gegevens in één keer bij de hand hebt. Dat kan nu met de Golf Medicard.

De Golf Medicard is een plastic pasje, even groot als een bankpas of creditcard om te dragen in de portemonnee of bij de reisdocumenten. De kaart bevat de volgende gegevens:

Voor- en achternaam / adresgegevens / geboortedatum / Burgerservicenummer / bloedgroep / allergie / telefoonnummers bij noodgevallen / huisarts en telefoonnummer / apotheek en telefoonnummer / uw zorgverzekeraar en telefoonnummer / medicijnen, hoeveelheden, gebruik.

De Golf Medicard is handig om mee te nemen op reis, tijdens het golfen of zelfs gewoon bij het doen van de dagelijkse boodschappen of het uitlaten van de hond. Een handig pasje met al uw belangrijke gegevens in geval van nood.

Een medicijnenpaspoort is geen verplicht document voor wie op reis gaat, maar kan wel levens redden of een hoop gedoe voorkomen bij de douane. In veel landen over de hele wereld moeten bij de grensovergang de medicijnen uit de tas, vooral voor wie met een aanzienlijke hoeveelheid medicatie op reis gaat. Bij een ongeluk in het buitenland is de kaart meteen handig voor hulpverleners. De informatie staat in het Engels op de pas.

Een medicijnenpaspoort is tevens zeer geschikt voor ouderen want sommige mensen hebben te maken met vervelende aandoeningen waarbij zij moeite hebben met dingen onthouden en in voorkomende gevallen zelfs alles vergeten. Als een arts of hulpverlener vraagt welke medicijnen iemand gebruikt, is dit vaak niet allemaal bekend. Met de aanschaf van een Golf Medicard is dat probleem opgelost. Kaart overhandigen aan de hulpverlener en alle benodigde informatie is meteen op de plek waar die moet zijn.

De Golf Medicard kost slechts 12,50 euro, inclusief verzendkosten en is verkrijgbaar via de site www.mediqapp.eu

Meer berichten