Logo nationaalgolfmagazine.nl
Hotel Idingshof, met het traditionele vakwerk, straalt meteen al sfeer uit.
Hotel Idingshof, met het traditionele vakwerk, straalt meteen al sfeer uit.

Heerlijke Duitse gastvrijheid bij Hotel Idingshof

Je bent er zo. Twee uurtjes en dertig minuten sturen vanaf Utrecht en je staat bij de receptie van Hotel Idingshof, even ten noorden van de Duitse stad Osnabrück. In de omgeving tal van aantrekkelijke golfbanen. Dat is natuurlijk ideaal in deze tijd: niet te ver, eigen vervoer bij de hand.

Dat Duitsland als golfbestemming misschien wel ondergewaardeerd is, weten veel golfers al langer. Onze oosterburen beschikken over een enorme parade aan leuke en goede golfcourses, waarbij bovendien ook nog eens het prijsniveau aantrekkelijker is dan in eigen land. Tel daar de Duitse gastvrijheid bij op, en je hebt een ideaal plaatje.

Golfarrangementje legde in Bramsche, vlak boven Osnabrück, het Hotel Idingshof vast. Dat is natuurlijk geen toevallige keuze. Idingshof heeft alles om het een gast naar de zin te maken. Zeker als die ook nog eens sportief is aangelegd, want het hotel beschikt onder andere over een sauna, zwembad, fitness, squashbaan en tennisbaan. Maar ook de golfers komen aan hun trekken. In de omgeving van Idingshof liggen maar liefst twaalf uitdagende courses, waarvan Idingshof er met acht een samenwerking is aangegaan.

Het hotel zelf kun je gerust omschrijven als typisch Duits. Prachtig ouderwets vakwerk in de gevel geeft meteen al een fijne uitstraling. Het hotel zelf is een en al gastvrijheid en gezelligheid. De eigenaren doen alles om het de gasten naar de zin te maken. Geniet lekker op het fijne terras, in de gezellige bar of dineer in het ruime restaurant. De recent vernieuwde kamers zijn ruim en smaakvol ingericht met – ook typisch Duits – veel hout, mooie badkamers en comfortabele bedden.

Uitgerust

Da’s mooi, want dan verschijn je in ieder geval uitgerust op de tee van één van de vele golfbanen in de buurt. Idingshof heeft twee banen als ‘select partner’, namelijk Varus Golfclub en Golfclub Osnabrück-Dütetal. Beide liggen ze nog geen twintig kilometer van het hotel, en beide zijn het uitstekende en uitdagende banen. Zowel Varus als Osnabrück-Dütetal is aangelegd op een vlakte, zodat beide banen zeer goed te lopen zijn.

Dat is wel anders als je bijvoorbeeld de Osnabrücker Golfclub neemt, die wordt gerekend tot de betere banen van Duitsland. Hier komen prachtige en uitdagende hoogteverschillen in het spel, en dat is toch iets waar veel Nederlanders van genieten. Verdere tips zijn de golfclubs Habichtswald en het wat verder gelegen Vechta-Welpe. Die laatste is een echte bosbaan met soms smalle fairways en dus altijd bomen in de buurt. Maar absoluut een aanrader. Geldt ook voor Habichtswald. Iets meer open, iets meer water, maar uitdaging voldoende. Deze baan ligt op zo’n 25 kilometer van het hotel, Vechta-Welpe op iets meer: 45 kilometer. Maar dat is de moeite waard.

En ook hier hanteert Golfarrangementje de geldteruggarantie in geval er een oranje of zelfs rood advies wordt gegeven voor de geboekte bestemming.

Meer berichten